Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor

Solpaneler till båt

Solpaneler är en smidig lösning när du vill ha ström på båten utan att låta motorn gå eller vara uppkopplad till bryggans laddstolpar. Solpaneler underhållsladdar batteriet i båten när motorn är avstängd. Detta ger en större frihet för längre seglingar och utökad möjlighet att lägga till i hamnar där det inte finns ström.

Solpaneler för båt - för ökad frihet på resan

Solpaneler kan monteras på båten för att ge större frihet under färden, då du slipper vara beroende av hamnarnas laddstolpar. Du kan vara mer spontan och blir friare att välja rutt. Vid långfärdssegling behöver du inte kompromissa med elektriciteten, utan kan ändå täcka ditt behov av ström till exempelvis kylskåp, värmare, instrumentpanel, belysning och telefonladdning. Solcellerna laddar automatiskt batterierna när solen är framme, även vid disigt väder. Njut av den ökade friheten!

Böjbara eller styva - alla tåliga och anpassade för att ladda ett 12 V-batteri

För båt används solpaneler som kan ladda 12 V-batterier, såsom batterier för marint bruk, bilbatterier och fritidsbatterier. I batteriet lagras sen strömmen, redo för användning närhelst du behöver elektricitet.

På båt kan man montera både böjbara och styva solpaneler. Styva paneler monteras bäst på ett stativ eller ett fäste, exempelvis en targabåge eller båtens reling. Om stativ eller fäste inte finns tillgängligt så är böjbara solpaneler ett smidigt val. Flera av de solpaneler du finner här är böjbara, vilket gör att de smälter in väl på välvda båtens ytor. Många av solpanelerna tål även att man går och står på dem.

Observera att du innan beställning bör ta måtten på båten och jämföra med måtten på solpanelen.

Fördelar med solpaneler på båten

Du sparar pengar - egen el är billigare än elen från hamnarnas laddstolpar. Du får ökad frihet på resan. Du blir friare att välja rutt och vara mer spontan, utan att behöva tänka på laddplatser för att förse ditt behov av ström. Egenproducerad el är ett miljövänligt alternativ, från en förnybar källa.

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!