Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor

Solpaneler till husvagn

För några år sedan var det för de flesta av oss inte möjligt att ha egna solceller, men idag kan alla som så önskar producera egen el till sin husvagn och husbil. Med rätt mängd solpaneler och tillräcklig kapacitet på batteri kan du producera all elektricitet du behöver till semestern i husvagnen eller husbilen när du campar.

Solpaneler för husvagn och husbil - för ökad frihet på resan

Solpaneler kan monteras på taket på din husvagn eller husbil för att ge större frihet under resan, då du slipper vara beroende av campingplatsens elstolpar. Du blir friare att välja rutt och vara mer spontan, samtidigt som du kan fortsätta njuta av bekvämligheter som TV, telefonladdning och vattenpump. Solcellerna laddar automatiskt batterierna när solen är framme, även vid disigt väder och då du kör.

Böjbara eller styva solpaneler - alla tåliga och anpassade för att ladda ett 12 V-batteri

För husvagn och husbil används solpaneler som kan ladda 12 V-batterier, såsom bilbatterier och fritidsbatterier. I batteriet lagras sen strömmen, redo för användning närhelst du behöver elektricitet. Flera av våra solpaneler är böjbara, vilket gör dem lämpade för montering på välvda ytor på husvagnen eller husbilen. Många tål även att man går och står på dem. Observera att du innan beställning bör ta måtten på husvagnen eller husbilen och jämföra med måtten på solpanelen.

Att välja rätt storlek och rätt antal batterier utifrån ditt behov

De flesta täcker sitt behov av elektricitet i husvagnen eller husbilen med ett solpanelssystem på 100-200W. För ett system på upp till 100W räcker det med ett batteri på cirka 95 Ah. För system på 150-200W så behövs dock minst två batterier om cirka 95 Ah vardera.

Fördelar med solpaneler på husvagnen eller husbilen

Du sparar pengar - egen el är billigare än elen på campingplatsen. Du får ökad frihet på resan. Du blir friare att välja rutt och vara mer spontan, utan att behöva tänka på laddplatser för att förse ditt behov av ström. Egenproducerad el är miljövänlig el av en förnybar källa.

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!