Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Vill du slippa använda lika mycket klor i ditt spabad? Ozonrenare är ett bra hjälpmedel som rengör vattnet på ett effektivt sätt. Läs mer om ozonrenare här!
I artikeln...
Hur fungerar en ozonrenare?
Räcker det att bara enbart använda ozonrenare till spabad?

Ozonrenare för mindre underhåll

Vill du slippa använda lika mycket klor i ditt spabad? Ozonrenare är ett bra hjälpmedel som rengör vattnet på ett effektivt sätt. Läs mer om ozonrenare här!

Att bada i ett spabad är både skönt och avslappnande, då vill du helst slippa behöva tänka på att vattnet är smutsigt och ofräscht. Ozonrenare är ett bra hjälpmedel som rengör vattnet i ditt spabad på ett effektivt sätt, så att du slipper använda lika mycket klor.

Hur fungerar en ozonrenare?

Ozonrenaren producerar ozon av syret i luften, som sedan blandas in i vattnet. I vattnet bryter sedan ozonet ner alla föroreningar och bakterier för att återgå till syre igen. Det är mer eller mindre samma princip som används för ozongeneratorer, som kan luktsanera exempelvis sommarstuga och husvagn.

Notera dock att det inte räcker med att använda ozonrenaren som enda källan för rengöring i spabadet eller i poolen. Det rekommenderas att även komplettera med brom och klor för att vattnet ska hållas fräscht.

Varför är ozonrenare bra till spabad?

Genom att använda en ozonrengörare i ditt spabad slipper du använda lika mycket klor till vattnet i ditt spabad, vilket gör att du slipper använda lika mycket kemikalier i din pool. Genom att använda en ozonrenare kan du minska din kloranvändning upp till 60 %.

Vad händer om du inte har en ozonrengörare till sitt spabad?

Har du ingen ozonrengörare i ditt spabad kan du behöva använda mer klor. En liten mängd klor är ingen fara men överdosering skadar vår miljö och kan göra att huden blir irriterad och bilda exsem. Klor är ett kemikaliskt bakteriedödande medel som tar bort organiska föroreningar. Flytande klor som läcker ut i naturen, avdunstar och kommer ner till marken nästa gång det regnar, i form av väteklorid. Flytande klor kan orsaka irritation, blåsor och köldskador.

Räcker det att bara enbart använda ozonrenare till spabad?

Tyvärr räcker det inte bara med att använda ozonrenaren för att vattnet i ditt spabad ska bli renare och fräschare. Du behöver även komplettera med brom eller klor för att vattnet ska hålla sig rent och fräscht. Du bör dessutom rengöra filtret med jämna mellanrum för att även det ska hållas rent.

Bra att veta om ozonrengörare till sitt spabad?

Ozonrenare finns installerat från början i en del spabad, men inte alla. Om du inte redan har en ozonrenare till ditt spabad går det att köpa till en, som du enkelt kopplar in.

» Här kan du köpa tillbehör för att göra rent ditt spabad

Mer om hur du tar hand om spabad