Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Är det bra med matta på golvvärme?
Tappar värmen i effekt med matta på golvvärmen?
Heltäckningsmatta och plastmatta

Kan jag ha matta på golvvärme?

Golvvärme fungerar allra bäst, ju mindre material det är på. Extra material isolerar mer, och det är olika hur mycket olika material isolerar. Så hur funkar det egentligen med att ha matta på golv med golvvärme?

Är det bra med matta på golvvärme?

Det handlar väldigt mycket om vilken matta du väljer. Men generellt så kommer alla mattor att isolera extra och göra golvvärmen lite mindre effektiv. Välj i första hand en tunnare matta, om du vill ha matta på golvvärme. Och var noga med att välja en matta 

Tappar värmen i effekt med matta på golvvärmen?

Ja, du kommer upptäcka att det blir varmt under mattan, eftersom att mattan isolerar och stänger in mycket utav värmen under mattan. Detta ger en sämre effekt. Tänk på att det kan finnas mattor som inte tål de temperaturer som golvvärmen innebär.

Funkar det med heltäckningsmatta på golvvärme?

Ja, det funkar att ha heltäckningsmatta på golvvärme. Välj hellre en tunnare heltäckningsmatta för att få bättre effekt och var noga med att säkerställa att den heltäckningsmatta du väljer och den golvvärmelösning du väljer verkligen passar.

» Läs mer om heltäckningsmatta och golvvärme

Funkar det med plastmatta på golvvärme?

Det finns idag många plastmattor som funkar bra att använda med golvvärme. Plastmattor är vanligtvis ett ovanligt tunt golv, vilket gynnar golvvärmens effektivitet.

» Läs mer om plastmatta och golvvärme

Lär dig mer om golvvärme