Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Laminatgolv
Vinylgolv
Plastmatta

Golvvärme och laminatgolv, vinylgolv och plastmatta

Laminatgolv, vinylgolv och plastmatta är vanliga typer av golv. Hur fungerar de ihop med golvvärme? Generellt sätt bra, men tänk på att du kan behöva lite extra isoleringsfilm under.

Laminatgolv och golvvärme

Laminatgolv brukar passa bra ihop med golvvärme, men tänk på att kontrollera så att det golv du väljer passar ihop med den golvvärmelösning du väljer. Många laminatgolv har redan lumppapp och ångspärr, men det brukar trots detta vara bra att komplettera med ytterligare skydd mot golvet. Laminatgolv brukar passa bra oavsett om du väljer el-golvvärme eller vattenburen golvvärme. Det rekommenderas att du lägger golvet flytande, så att golvet har möjlighet att röra på sig, eftersom värmen i golvet eller avsaknaden därav under perioder, kan påverka hur golvet rör på sig.

Laminatgolv brukar passa till alla sorters golvvärme - el-golvvärme såväl som vattenburen golvvärme. Och till skillnad från vinylgolv brukar det också fungera bra med golvvärmefilm. Kontrollera dock alltid vad som gäller för det laminatgolv du vill använda och det golvvärmesystem du vill lägga under.

Vinylgolv och golvvärme

Vinylgolv brukar passa bra till golvvärme. Vinylgolv är ofta ganska tunna, vilket gör att de släpper igenom värmen bra. Tänk dock på att det inte är säkert att vinylgolv passar om du skulle behöva högre temperaturer i golvet än normalt. Kontrollera vilken temperatur ditt utvalda vinylgolv klarar och att det passar till golvvärme överhuvudtaget. Vinylgolv passar bra till både vattenburen golvvärme och elektrisk golvvärme, men oftast inte till golvvärmefilm. Kontrollera alltid vad som gäller för golvvärme när det kommer till det golv du vill använda.

Plastmatta och golvvärme

Plastmatta är en vanlig lösning i våtrum, utrymmen där man också ofta vill ha golvvärme. Och visst kan det fungera bra ihop. Det finns många plastmattor som kan användas på golvvärme. Tänk dock på att du behöver kontrollera vad som gäller för just den plastmatta du vill använda och att det verkligen funkar ihop det golvvärmesystem du vill använda dig av. Eftersom plastmatta är en väldigt tunn golvlösning släpper den också igenom bra med värme, vilket ger en effektiv lösning.

Läs mer om golvvärme