Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Det bästa golvet till golvvärme
Tål högre temperaturer
Är inte klinker för badrum, hall och kök?

Golvvärme och klinker eller stengolv

Klinker och stengolv leder värme mycket bra, så brukar vanligtvis passa allra bäst till golvvärme.

Det bästa golvet till golvvärme

Eftersom stengolv och klinker både leder och behåller värme bra, anses det oftast vara det allra bästa alternativet som golv ovanpå golvvärme. Stengolv och klinker värms dessutom upp snabbt, så du kan räkna med god effekt om du väljer att lägga stengolv eller klinkergolv på din golvvärme.

» Vilket golv är bäst till golvvärme

Tål högre temperaturer

En stor fördel med just sten och klinker är att det kan värmas upp mer än vissa andra golv. Ibland behöver man lite högre golvtemperatur, för att det verkligen ska bli tillräcklig varmt i rummet. Stengolv och klinkergolv kan värmas över 29 °C, vilket är mer än vad man kan värma ett trägolv, som dessutom leder värmen sämre.

Är inte klinker för badrum, hall och kök?

Det är helt klart vanligast med klinker och stengolv i våtutrymmen, kök och hallar. Detta beror bland annat på att det är så lätt att hålla rent. I Sverige används inte detta material lika mycket i andra typer av utrymmen i huset, medan det i andra länder är betydligt vanligare. Och visst är det en fördel att ha klinker, som är så lätt att rengöra, även i andra utrymmen, särskilt om denna är härligt varmt som ett resultat av golvvärmen under.

Vattenburen golvvärme eller el-golvvärme?

Både vattenburen golvvärme och el-golvvärme passar bra till klinker och el-golvvärme. Vanligtvis väljer man gärna vattenburen golvvärme om man ska värma en hel våning genom att gjuta in systemet i plattan. För mindre utrymmen är det istället vanligt att man väljer el-golvvärme, då den vattenburna värmen är krångligare och dyrare att installera, särskilt på mindre ytor.

» El-golvvärme eller vattenburen golvvärme

Läs mer om golvvärme