Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Så fungerar vattenrenare med Superior Osmosis
Så fungerar den vanligaste vattenreningstekniken – Reverse Osmosis
Så fungerar det med vattenrenare i villa och lägenhet

Så fungerar en vattenrenare – steg för steg

Vattenrenare för hemmabruk använder man för att göra kommunalt vatten rent från de bakterier och mikroorganismer som ett kommunalt vattenverk inte klarar.

Det finns olika typer av vattenrenare och vattenreningssystem men alla har samma uppgift, att rena ditt vatten från skadliga ämnen. Vissa vattenrenare fokuserar på att rena vattnet från ett par utvalda skadliga ämnen, medan andra täcker in ett större spektrum av partiklar. Det finns också vattenreningstabletter och olika behållare för att rena smutsigt vatten, dessa är dock mer till för camping och båtliv och egentligen inga hållbara alternativ. Här förklarar vi hur vattenrening med våra marknadsledande vattenrenare går till!

Från smutsigt till rent vatten på sekunder – så fungerar SuperiorOsmosis tekniken

Vattenrening med Superior Osmosis steg för steg

Bilden visar hur vattenreningstekniken SuperiorOsmosis fungerar. Vattenreningen, som är marknadsledande i sin effektivitet går till som följande:

  • STEG 1: Kommunalt vatten, brunnsvatten eller bräckt vatten kommer in i Bluewaters reningssystem genom vattenintaget.
  • STEG 2: Ett högkvalitativt förfilter från Bluewater tar bort de största föroreningarna
  • STEG 3: Bluewater SuperiorOsmosis-membran tar bort orenheter ned till 0,1 nanometer (0,0000001 mm) i storlek. Det är 400 gånger mindre än ett vanligt virus.
  • STEG 4: Vattnet cirkulerar över membranet vilket rengör membranet, ger ett högre flöde, bättre rening, mindre spillvatten och längre livslängd på membranet.
  • STEG 5: Skadliga föroreningar sköljs bort tillsammans med spillvattnet.
  • STEG 6: Bluewater PRO och Bluewater Spirit ger renat vatten direkt från kranen. Ingen tank behövs.

Här kan du se hur vattenrening med Bluewaters vattenrenare, som använder sig av RO- och SO teknik går till:

Vattenrenare fungerar olika – vattenreningstekniken avgör

Reverse Osmosis är en vanlig vattenreningsteknik.
Superior Osmosis är Bluewaters patenterade vattenreningsteknik, som avlägsnar partiklar ner till 0,1 nanometer (400 gånger mindre än ett vanligt virus)

Det finns många vattenrenare på marknaden. De flesta använder sig av RO-teknik (Reverse Osmosis), eller liknande den. RO renar effektivt ditt smutsiga vatten från många skadliga ämnen men det den patenterade tekniken SuperiorOsmosis gör att rena det ytterligare ett steg. Genom detta sista membran säkerställer man att kvaliteten på tappvattnet är det renaste som går att få. 

Så fungerar vattenrening i villa och fritidsboende

I villor och fritidsboenden körs vattnet från råvattenintaget igenom ett antal filter som du kopplar på vattenintaget till huset och under kranen i badrummet eller köket. Smutsigt vatten blir rent helt automatiserat när installationen väl är klar. Underhåll av dessa vattenrenare behövs sällan, förutom enstaka filterbyten och avkalkningstillfällen per år. Det finns också mindre vattenrenare som sätts direkt på din kran. Dessa utgörs av små behållare med filter i sig som kan behöva en del underhåll, tack vare att de små filtren snabbt blir smutsiga.

Så fungerar vattenrening i lägenhet

När du bor i lägenhet är det mest troligt att den är ansluten till kommunalt vatten. Det finns ändå flera alternativ för att du ska få tillgång till friskt, rent vatten som med all säkerhet inte är påverkat av rostiga vattenledningar eller dricksvattenburna utbrott. Du kan använda dig av ett vattenreningssystem som du fäster under diskbänken, vilket är helt automatiserat och kräver lite underhåll. Det andra alternativet fäster du direkt på din vattenkran, en liten behållare med filter i sig som renar dricksvattnet i mindre volymer. Dessa kräver lite mer underhåll då de små filtren snabbt blir smutsiga.

Vill du få rent dricksvatten hemma?

Det finns många fördelar med att ha en vattenrenare hemma, i sommarstugan eller på kontoret. Dagens vattenrenare är otroligt effektiva men tar nästan ingen plats, och har en näst intill obefintlig energiförbrukning och driftskostnad. Läs mer om våra marknadsledande vattenrenare här: 

» Vattenrenare - upp till 7000 liter rent vatten varje dag