Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
En vattenrenare kan rena kommunalt vatten, bräck vatten och vatten från egen brunn.
I artikeln...
Rena kommunalt vatten med vattenrenare
Rena vatten från egen brunn
Rena bräckt vatten

Vilka typer av vatten renas med vattenrenare?

Dagens vattenrenare kan omvandla det mest smutsiga vatten till kristallklart dricksvatten på bara några sekunder. Har du problem med bräckt vatten, smutsigt kommunalt vatten eller är vattnet från din egen brunn odrickbart? Läs mer om vattenreningslösningen som renar alla dessa olika vatten här.

I våra kommunala vattenledningar finns grundvatten och ytvatten som renas i vattenverk innan det når våra kranar. Ytvatten är det vatten man ser ovan jord, som sjöar och åar. Grundvatten är det vatten under jord som fyller hål och tomrum. Samlingsnamnet för dessa är råvatten, vilket är vattnet så som det är innan det renas. Bräckt vatten kan också renas med vattenrenare, vilket är särskilt bra om man bor nära ett sådant område.

Kan man göra sjövatten till dricksvatten?

Ja det kan man, men man behöver rätt vattenrenare för jobbet. Förutom bakterier och andra skadliga ämnen som exempelvis PFAS, innehåller sjövatten också en del skräp man inte vill ha med. Alger och rester från sjöbotten till exempel. Om man vill rena sjövatten ska man därför se till att välja en vattenrenare med filter och membran som klarar att göra sjövattnet riktigt klart och fritt från skadliga ämnen och bakterier. 

Kan man rena vatten från egen brunn?

Ja, idag går det fint att få rent och klart dricksvatten från sin egen brunn! För dig som vill att brunnen ska förse ett helt hus med vatten finns det vattenrenare som kopplas på inloppet till huset och sedan renar allt ditt kranvatten. En mindre lösning för att säkerställa att dricksvattnet är rent är en vattenrenare som kopplas på kranen och ryms under diskbänken. 

 

Läs mer om...
olika typer av vattenrening för hushåll med egen brunn!

Kan man rena bräckt vatten till dricksvatten?

Titta på reportaget som berättar om hur skärgårdsvatten kan renas till perfekt drickbart kranvatten: 

Vad är bräckt vatten? Det innebär att vattnet är både sött och salt, vilket uppstår när mängder av sötvatten rinner ut i havet. Bräckt vatten går att rena med hjälp av vattenrenare, det finns vissa modeller som är särskilt bra om man bor nära de delar av Östersjön som har tillgång till just bräckt vatten. De flesta som har problem med bräckt vatten upplever dessa i sommarstugan eller i fritidshuset, men självklart fungerar samma vattenreningslösningar även för dig som bor permanent vid dessa platser.

Läs mer om...
vattenrenaren som kan rena bräckt vatten till kristallklart dricksvatten!