Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Så väljer du den bästa frånluftsvärmepumpen
I artikeln...
Inverterstyrd för högre energibesparing
Smarta och energibesparande funktioner
Tillräckligt hög kapacitet

Hur väljer jag bäst frånluftsvärmepump?

Den bästa frånluftsvärmepumpen är rätt dimensionerad efter ditt värmebehov och är utrustad med energibesparande funktioner. I vissa fall är en frånluftsvärmepump dock inte det bästa alternativet för uppvärmning av ditt hem, då kan ett kompletterande frånluftsaggregat tillsammans med en annan värmekälla vara bättre lämpad som alternativ.

Så väljer du den bästa frånluftsvärmepumpen  

Det finns en hel del faktorer, som påverkar hur bra en viss frånluftsvärmepump är för just ditt värmebehov och husets förutsättningar.  

1. Välj en frånluftsvärmepump som har tillräckligt hög kapacitet   

Det är alltid bättre att välja en aningen kraftigare värmepump, än att låta värmepumpen arbeta på full kapacitet under längre tid. Du sparar inte bara energi och pengar, utan säkerställer dessutom att din investering håller under längre tid. 

2. Välj en inverterstyrd frånluftsvärmepump för större energibesparing   

Inverterstyrning innebär att värmeeffekten regleras steglöst efter husets behov. Frånluftsvärmepumpen anpassar på så sätt driften efter husets rådande förutsättningar och värmebehov. Du slipper en frånluftsvärmepump som drar onödigt mycket energi av att behöva stängas av och sättas på, och får en jämnare värme genom hela huset. 

Läs mer:   

3. Välj en frånluftsvärmepump med smarta och energibesparande funktioner  

Idag finns det frånluftsvärmepumpar med internetuppkoppling, så kallad WiFi-styrning, som hjälper dig skapa kontroll över din energiförbrukning och besparing. I längden ger det dig en bättre överblick och en enklare hantering av ditt värmesystem, som kan spara mycket pengar.   

4. Ta hjälp av en expert på frånluftsvärmepumpar    

Det finns många faktorer som påverkar vilken lösning som fungerar bäst i just ditt hus. Våra rådgivare har lång erfarenhet av att hitta kompletta och skräddarsydda värmelösningar för olika hus och värmebehov.

Kontakta oss på 0770-777 600 så hjälper vi dig gärna med att hitta den bästa lösningen just för dig. 

Bäst i test vid utbyte!
Totalt fick Bosch Compress 3800I EW9 ett betyg på 7,6 av 10 möjliga. Compress 3800I EW9 är utrustad med den senaste tekniken från Bosch som ger frånluftsvärmepumpen en effektivare, smidigare och smartare drift än de tidigare modellerna. Driften anpassas efter ditt värme- och vattenbehov så att du slipper justera effekten manuellt.
Bäst i test vid nybyggnation!
Med ett totalvärde på 7,7 av 10 och högsta betyg i årsvärmefaktor och användarvänlighet blev Nibe F730 en frånluftsvärmepump med toppbetyg. Energibesparande komponenter som den inverterstyrda kompressorn, en energisnål cirkulationspump och en lågenergifläkt gör modellen till ett perfekt val vid nybyggnation, när du är ute efter en så energisnål och hållbar värmekälla som möjligt.

Är ett frånluftsaggregat ett bättre alternativ? 

Är du ute efter hög energibesparing och förbättrad ventilation kan ett frånluftsaggregat vara ett bättre alternativ än att investera i en ny frånluftsvärmepump.  

Ett frånluftsaggregat är i princip samma sak som en frånluftsfläkt, som fläktar ut din inomhusluft med hjälp av en mekaniskt styrd fläkt. Frånluftsaggregatet går att kombinera tillsammans med en mer hållbar och energieffektiv värmekälla som en luft-vattenvärmepump eller en bergvärmepump för att skapa ett optimalt luftflöde samtidigt som du sänker kostnaderna för din uppvärmning.   

En frånluftsvärmepump har sämre energieffektivitet när ditt värmebehov är stort, vilket leder till att kostnaderna för din uppvärmning går upp när du behöver mer värme. Vid ett sådant tillfälle är det oftast bättre att välja en kompressorstyrd värmepump som är rätt dimensionerad utifrån ditt hus och ditt värmebehov, och komplettera med ett frånluftsaggregat för en kontrollerad frånluftsventilation.  

Läs mer:  

Gratis offert på frånluftsvärme med installation
Fyll i uppgifter om ditt hus och får offert på frånluftsvärmepumpar som passar för dina behov. Offert-förfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt.
Installation av frånluftsvärmepump
Vårt nätverk av installatörer hjälper dig med installation. Här hittar du information som rör själva installationen av frånluftsvärmepumpen. Läs på så att du vet hur allt går till och vad du behöver tänka på inför installationen.