Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Så väljer du den billigaste frånluftsvärmepumpen
I artikeln...
Tillräckligt hög kapacitet
Mindre välkänt varumärke
Smarta och energibesparande funktioner

Hur väljer jag en billig frånluftsvärmepump?

För dig som söker en billig frånluftsvärmepump finns det många lösningar. I vissa fall är det kanske bättre att välja en annan värmekälla och komplettera med ett frånluftsaggregat, för att få en så billig lösning som möjligt i längden.

Så väljer du den billigaste frånluftsvärmepumpen   

En frånluftsvärmepump är ofta ett energismart alternativ för hushåll med ett något lägre värmebehov. Ju högre ditt behov av värme är, desto sämre energieffektivitet kommer du få med en frånluftsvärmepump eftersom kapaciteten är något begränsad jämfört med värmepumpar som använder andra värmekällor. 

Om det är en billig lösning du vill åt, kan det därför vara ett smartare val att välja en luft-vattenvärmepump, eller en bergvärmepump, med ett kompletterande frånluftsaggregat. Den initiala kostnaden kommer dock bli högre med dessa alternativ, men energibesparingen blir större i längden.  

Om du inte vill, eller kan, investera i en luft-vattenvärmepump eller bergvärme, finns det många andra faktorer som hjälper dig få en så billig frånluftsvärmepump som möjligt. 

1. Välj en frånluftsvärmepump med tillräckligt hög kapacitet för ditt värmebehov

En underdimensionerad frånluftsvärmepump kommer få en onödigt hög energiförbrukning, och kommer höja dina energikostnader. Välj hellre en något kraftigare värmepump, än en mindre som behöver jobba på full kapacitet.  

2. Välj en frånluftsvärmepump från ett mindre välkänt varumärke 

Många gånger erbjuder mindre etablerade tillverkare produkter som håller lika hög kvalitet som de allra största tillverkarna. 

3. Välj en frånluftsvärmepump med smarta och energibesparande funktioner  

En uppkopplad frånluftsvärmepump ger dig en större överblick över din energiförbrukning, och gör det möjligt för dig att styra värmepumpen från distans. En sådan lösning kan underlätta hanteringen av ditt värmesystem, och kan leda till minskade driftkostnader i längden. 

4. Ta hjälp av en expert på frånluftsvärmepumpar 

Om det är en så ekonomiskt hållbar lösning som möjligt du vill ha, rekommenderar vi att du tar hjälp av en expert. Ibland kan man göra val som påverkar den initiala investeringskostnaden, men som har ekonomiska påföljder i längden. Våra rådgivare har gott om erfarenhet om att ta fram kompletta värmesystem för många olika typer av hem och budgetar. Kontakta oss på 0770-777 600 så hjälper vi dig gärna med att hitta den bästa lösningen just för dig.  

Bosch Compress 3800i EW9
Den helt nyutvecklade Bosch Compress 3800i EW9 frånluftsvärmepump kommer nu med den senaste tekniken och är smidigare, effektivare och smartare än tidigare modeller. Du får en god värmekomfort året runt och denna frånluftsvärmepumpen är ett perfekt val för dig som behöver byta ut din gamla frånluftsvärmepump.
Nibe F370
Frånluftsvärmepump Nibe F370 är en värmepump avsedd för lågtempererade radiatorer eller golvvärmesystem. Den har en 170 liter kopparfodrad varmvattenberedare och köldmediet R 290 (Propan).
Nibe F470
Frånluftsvärmepump Nibe F470 är en från-/tillluftsvärmepump avsedd för lågtempererat radiator eller golvvärmesystem. Den har en kopparfodrad varmvattenberedare med en volym på 170 liter.