Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Så väljer du den billigaste frånluftsvärmepumpe
I artikeln...
Tillräckligt hög kapacitet
Mindre välkänt varumärke
Smarta och energibesparande funktioner

Hur väljer jag en billig frånluftsvärmepump?

För dig som söker en billig frånluftsvärmepump finns det många lösningar. I vissa fall är det kanske bättre att välja en annan värmekälla och komplettera med ett frånluftsaggregat, för att få en så billig lösning som möjligt i längden.

Så väljer du den billigaste frånluftsvärmepumpen   

En frånluftsvärmepump är ofta ett energismart alternativ för hushåll med ett något lägre värmebehov. Ju högre ditt behov av värme är, desto sämre energieffektivitet kommer du få med en frånluftsvärmepump eftersom kapaciteten är något begränsad jämfört med värmepumpar som använder andra värmekällor. 

Om det är en billig lösning du vill åt, kan det därför vara ett smartare val att välja en luft-vattenvärmepump, eller en bergvärmepump, med ett kompletterande frånluftsaggregat. Den initiala kostnaden kommer dock bli högre med dessa alternativ, men energibesparingen blir större i längden.  

Om du inte vill, eller kan, investera i en luft-vattenvärmepump eller bergvärme, finns det många andra faktorer som hjälper dig få en så billig frånluftsvärmepump som möjligt. 

1. Välj en frånluftsvärmepump med tillräckligt hög kapacitet för ditt värmebehov

En underdimensionerad frånluftsvärmepump kommer få en onödigt hög energiförbrukning, och kommer höja dina energikostnader. Välj hellre en något kraftigare värmepump, än en mindre som behöver jobba på full kapacitet.  

2. Välj en frånluftsvärmepump från ett mindre välkänt varumärke 

Många gånger erbjuder mindre etablerade tillverkare produkter som håller lika hög kvalitet som de allra största tillverkarna. 

3. Välj en frånluftsvärmepump med smarta och energibesparande funktioner  

En uppkopplad frånluftsvärmepump ger dig en större överblick över din energiförbrukning, och gör det möjligt för dig att styra värmepumpen från distans. En sådan lösning kan underlätta hanteringen av ditt värmesystem, och kan leda till minskade driftkostnader i längden. 

4. Ta hjälp av en expert på frånluftsvärmepumpar 

Om det är en så ekonomiskt hållbar lösning som möjligt du vill ha, rekommenderar vi att du tar hjälp av en expert. Ibland kan man göra val som påverkar den initiala investeringskostnaden, men som har ekonomiska påföljder i längden. Våra rådgivare har gott om erfarenhet om att ta fram kompletta värmesystem för många olika typer av hem och budgetar. Kontakta oss på 0770-777 600 så hjälper vi dig gärna med att hitta den bästa lösningen just för dig.  

Bosch Compress 3800i EW13 Frånluftsvärmepump Compress 3800i har en varmvattenberedare på hela 258 liter varmvatten och ett styrsystem som anpassar driften efter hur mycket värme och varmvatten ditt hushåll behöver. För högsta möjliga komfort sköter värmepumpen sig självt så att du och din familj kan lägga tid och energi på annat. Vid behov så kan du enkelt justera temperaturen och slå på extra varmvatten manuellt.
Värmer upp till 280m² - Perfekt till utbyte - Anpassas efter ditt hushåll
Nibe F370 Frånluftsvärmepump - Behöver du byta ut din frånluftsvärmepump? Då är NIBE F370 ett bra val. Med NIBE F370 får du NIBE:s avancerade teknik som garanterar en stor besparing. Internetuppkoppling är standard och du styr lätt frånluftsvärmepumpen med hjälp av den användarvänliga färgdisplayen.
Värmer upp till 200 m² Perfekt till utbyte - Enkelt handhavande
Nibe F470 Frånluftsvärmepump - Från- och tilluftsvärmepumpen NIBE 470 passar dig med till- och frånluftsventilation. Det är också ett passande val för dig med lågenergi- eller passivhusen och möjlighet finns till att effektspärra i enlighet med byggkraven. NIBE F470 är FTX-aggregatet som dessutom ger tappvatten och golvvärme.
Värmer 90-200 m² - För från- och tilluftsventilation - Låg ljudnivå