Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Så väljer du en populär frånluftsvärmepump
I artikeln...
Vilka frånluftsvärmepumpar är mest populära?
Energismarta val för framtiden
Hög energibesparing vid hög effekt

Hur väljer jag en populär frånluftsvärmepump?

En frånluftsvärmepump är ett populärt val när du vill få en komplett energibesparande lösning för uppvärmning, varmvatten och ventilation. Allra flest väljer en inverterstyrd frånluftsvärmepump vars effekt regleras utifrån husets aktuella värmebehov. Vidare är de mest sålda frånluftsvärmepumparna ofta utvecklade av välkända och etablerade tillverkare med lång erfarenhet inom branschen.

Så väljer du en populär frånluftsvärmepump 

Bland de mest populära frånluftsvärmepumpar hittar du modeller som ger hög energibesparing vid hög effekt. Idag har energibesparing blivit en viktig del av planeringen när man väljer en ny värmekälla till sitt hem. 

Effekten av att allt fler gör energismarta val för framtiden är att många väljer bort frånluftsvärmepump till förmån för en luft-vattenvärmepump, eller en bergvärmepump, med ett kompletterande frånluftsaggregat som alternativ. Paketet blir detsamma med kontrollerad frånluftsventilation, varmvatten och uppvärmning av huset, med skillnaden att energibesparingen blir större.

Här kan du läsa mer om skillnaden mellan en frånluftsvärmepump och ett kompletterande frånluftsaggregat: 

Vad är mest populärt i hushåll som liknar ditt?

Vad har andra, som har liknande behov och hushåll som jag, valt för frånluftsvärmepump? Det kan vara svårt att veta, eller förstå, vilket val som är bäst för just ditt hus. Våra rådgivare har lång erfarenhet av att ta fram skräddarsydda lösningar för många olika hushåll och förutsättningar. Kontakta oss på 0770-777 600 så hjälper vi dig hitta den bästa lösningen för just ditt hem! 

Bosch Compress 3800i EW9
Den helt nyutvecklade Bosch Compress 3800i EW9 frånluftsvärmepump kommer nu med den senaste tekniken och är smidigare, effektivare och smartare än tidigare modeller. Du får en god värmekomfort året runt och denna frånluftsvärmepumpen är ett perfekt val för dig som behöver byta ut din gamla frånluftsvärmepump.
Nibe F370
Frånluftsvärmepump Nibe F370 är en värmepump avsedd för lågtempererade radiatorer eller golvvärmesystem. Den har en 170 liter kopparfodrad varmvattenberedare och köldmediet R 290 (Propan).
Nibe F470
Frånluftsvärmepump Nibe F470 är en från-/tillluftsvärmepump avsedd för lågtempererat radiator eller golvvärmesystem. Den har en kopparfodrad varmvattenberedare med en volym på 170 liter.