0770-777 600, måndag-fredag 8-17

IVT Luft-vattenvärmepumpar

IVT är ett svenskt värmepumpsföretag, som grundades i Tranås 1968 av bröderna Elis, Harald och Billy Peterson. Redan på 70-talet började man att tillverka värmepumpar i liten skala. De första värmepumparna var jordvärmepumpar. Företaget växte och på 80-talet fick man i uppdrag att installera värmepump på Drottningholms slott.

Mycket att välja på? Begär offert

Du kan också be om offert genom att fylla i vårt enkla formulär. Då tar vi fram skräddarsydda lösningar baserat på dina behov och som du sen kan fundera på i lugn och ro.

be om offert
IVT

IVT luft-vattenvärmepumpar för Nordiskt klimat

En luft-vattenvärmepump från IVT kan sänka dina värmekostnader med upp till 70 procent genom att hämta energi från utomhusluften. Den levererar energisnål värme även när det är riktigt kallt ute som det kan bli om vintrarna i vårt Nordiska klimat.

IVT - Ett renodlat värmepumpsföretag

IVT är ett företag som endast arbetar med värmepumpar, till skillnad från de flesta värmepumpstillverkarna, som har värmepumpar som ett litet sidoprojekt. IVT är dessutom ett svenskt företag, med tillverkning i småländska Tranås. Uppvärmning i nordiskt klimat är i fokus. Många värmepumpar på den svenska marknaden är utvecklade som luftkonditionering, med små kompletteringar, för att fungera i Norden – så är det inte med IVT:s värmepumpar.

Forskning och utveckling

IVT har en målsättning att behålla sin ledande marknadsposition. Därför har man ett mycket stort fokus på forskning och utveckling, som sysselsätter 50 personer i Tranås. Sedan 2005, då IVT togs upp i Bosch koncernen, har man fått större resurser till snabbare utveckling. IVT är numera även Boschs kompetenscenter för utveckling av värmepumpar.

Miljöfokus med Svanenmärkta värmepumpar

IVT har ett stort fokus på miljö och arbetar för att utveckla värmepumpstekniken till ännu mer miljövänliga nivåer. IVT har Sveriges enda Svanenmärkta värmepumpar i sitt sortiment och sammanlagt sparar IVT:s kunder mer än en miljon ton i koldioxidutsläpp varje år.