Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Vinter med spabad

Med ett spabad kan du njuta av varma bad även på vintern. Det är en av de vanligaste anledningarna till att man vill ha ett spabad. Att i mörker och kyla kunna sitta och njuta i avslappande, varmt vatten.

Ska spabadet vara igång under vintern?

För många är det en självklarhet att spabadet ska vara igång under vintern; det var största anledningen till att man skaffade spabadet. Är du en av dem, kan du bara läsa vidare för att få tips runt hur du bäst använder och sköter spabadet på vintern.

Vill du däremot stänga ner spabadet en period under vintern, kan du läsa vidare här.

spabad vinter

Underhåll inför vintern

Vårt bästa tips är att du se till att rengöra spabadet och byta vatten innan kylan kommer. Om du är väl förberedd, kan du minimera underhållet under den värsta kylan. När vintervädret väl slår till, kan du njuta av härliga, varma bad, istället för att stå bredvid badet och kämpa med underhåll. Passa på att utföra underhåll, när det är plusgrader.

Läs mer:

Skötsel av spabad

Täcka över spabadet

Att täcka över spabadet på vintern, sparar mycket på elförbrukningen. Med ett välisolerat lock, kan du minska på driftskostnaderna.

Vid lägre utomhustemperaturer kan spabadslock till och med vara nödvändigt för att spabadet ska fungera.

Uppvärmning av spabad Elförbrukning med spabad

täcka över spabad

Extra isolering under spabadet

Att lägga till isolerande material under spabadet, är en god idé. När du förbereder marken för spabadet, kan lite extra isolering under spabadet, vara välinvesterade pengar i längden.

Läs mer:

Isolering spabad

Stänga ner spabadet under vintern

Om du vill stänga spabadet under vattnet, behöver du tömma det. Spabadet behöver också förvaras frostfritt, för att garantierna ska gälla.

Läs mer:

Tömma spabad