Frånluftsvärmepumpar

En frånluftsvärmepump utnyttjar värmen i ventilationsluften. Värmen fångas upp innan luften ventileras ut. Du får in ny fräsch luft i huset, samtidigt som värmen stannar kvar.

Med en frånluftsvärmepump kan du behålla ventilationsluftens värme i huset, samtidigt som ventilationssystemet tar in ny fräsch luft i huset. Frånluftsvärmepumpen återvinner alltså värmen och använder den till att värma huset om och om igen.

Så här fungerar en frånluftsvärmepump Så installeras en frånsluftsvärmepump
Frånluft

Vi rekommenderar:

Panasonic HZ12RKE
A+

NIBE F370

Värmer upp till 200 m²
Perfekt till utbyte
Internetuppkoppling...
Pris:

Från: 35900 kr

Panasonic HZ12RKE
A+++

NIBE F750

Värmer upp till 200 m²
Uppfyller byggkraven
Internetuppkoppling
...
Pris:

Från: 65600 kr

ComfortZone Excellence 65

ComfortZone Excellence 65

Värmer mellan 180-260 m²
Inverterkompressor
Svensktillverkad...
Pris: 74900 kr

Ring oss!
0770-777 600
Tillfälliga tekniska problem med vår telefonväxel! Vi hänvisar till chat och mail tillsvidare. (2016-02-15 fr.o.m. kl. 16.00)

Posten logotyp Trygg E-handel

Just nu! FRI FRAKT för alla värmepumpar som köps med installation!

Klarna logotyp Visa logotyp

Upp till 24 månaders
delbetalning!

Så här fungerar en frånluftsvärmepump

  • Frisk, kall luft kommer in genom speciella väggventiler
  • Husets radiatorer och/eller golvvärme värmer upp den kalla luften.
  • Ventiler i kök och våtutrymmen leder den uppvärmda, gamla luften till frånluftsvärmepumpen.
  • Frånluftsvärmepumpen tar upp värmen från den gamla luften.
  • Den gamla luften, som nu är kall, ventileras ut.
  • Processen upprepas om och om igen.

Få all den värme du behöver med frånluftsvärme

En frånluftsvärmepump producerar värme till golvvärme, radiatorer och tappvatten. På sommaren går all energi till varmvattnet, eftersom huset inte behöver värmas upp. En inbyggd elpatron hjälper frånluftsvärmepumpen automatiskt, vid behov. Det är alltid varmt och skönt hemma.

Varför frånluftsvärmepump?

Frånluftsvärmepumpar har i några årtionden varit vanliga i svenska hem. För att spara värme byggs hus med bättre och bättre isolering. Samtidigt behövs viss ventilation och här kom frånluftsvärmepumpen in i bilden. Du får ventilation, men förlorar inte onödig värme.

I och med att frånluftsvärme har varit vanliga i nybyggda hus en längre tid, är det vanligt att man behöver byta ut sin gamla frånluftsvärmepump.

Installation

Att installera en frånluftsvärmepump själv är inget som rekommenderas. En värmepump är en avancerad maskin och bör installeras av en certifierad expert. Därför rekommenderar vi att köpa en frånluftsvärmepump med installation där du hos oss på Polarpumpen även kan använda dig av ROT-avdraget.

Vi installerar och säljer värmepumpar över hela Sverige från Skåne och Ystad i söder till Kiruna och Lappland i norr. Däremellan finns vi bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Sundsvall, Växjö, Borås och många fler orter.

Installation av frånluftsvärmepump

Rotavdrag

Installation av frånluftsvärmepump omfattas av rotavdraget. Rotavdraget gäller för den delen av installationskostnaden som är arbetskostnad. Man kan också räkna med ett schablonbelopp, där 30 % (för luftvärmepumpar) av den totala kostnaden räknas som arbetskostnad. 

Läs mer om rotavdrag

Vi hjälper dig med installationen

En frånluftsvärmepumpsinstallation ska skötas av en fackman och vi hjälper dig gärna. Hos oss kan du beställa både frånluftsvärmepump och installation oberoende av ort i Sverige. Kontakta våra rådgivare på 0770-777 600 eller fyll i vår offertförfrågan ovan, så återkommer vi med förslag.

Guide inför ditt köp av frånluftsvärmepump

Inför ditt köp av frånluftsvärmepump kan det verka vara mycket att hålla reda på. Det är inte så mycket som man kan få intrycket av först gången. Vi har utformat en guide med det mest nödvändiga du behöver veta och hålla reda på inför ditt köp.

Du hittar guiden här!