Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer
Byta ut

Då ska du byta ut din frånluftsvärmepump

Frånluftsvärmepumpen blev en populär värmekälla under tidigt 2000-tal och sedan dess har mycket hänt inom branschen. Frånluftsvärmepumpen som säljs idag håller en mycket högre kvalitet och ger dig större besparing sen tidigare. Så när borde då en äldre frånluftsvärmepump bytas ut?

När servicekostnaden börjar bli hög

En frånluftsvärmepump är en tekniskt komplex produkt och kommer därför kräva kontinuerlig service under sin livslängd, som i runda slängar brukar uppskattas vara upp till 10 - 15 år. Men ju äldre din frånluftsvärmepump blir desto dyrare kommer också reservdelarna att vara. En ny frånluftsvärmepump kan därför vara en lönsam investering eftersom kvalitén på dagens frånluftsvärmepumpar har genomgått en avsevärd förbättring till skillnad från frånluftsvärmepumparna från tidigt 2000-tal.

Jämför din frånluftsvärmepump med nya modeller

En ny frånluftsvärmepump är inte bara billigare att reparera, den är också betydligt mer effektiv. En ny frånluftsvärmepumpar uppskattas idag ge mellan 30 -50 % bättre besparing än vad en gammal frånluftsvärmepump gör. Det kan därför vara en god idé att se över hur din faktiskt besparing ser ut idag och jämföra det med hur din besparing skulle kunna se ut med en ny frånluftsvärmepump.

Byt din frånluftsvärmepump under årets varma månader

När du väl bestämt dig för att byta ut din frånluftsvärmepump går det att även här göra lite kloka val. Uppvärmningen av våra hus är något som vi ofta tar föregivet, det är inget som syns utan värmen bara finns där. Men för oss människor är värmen otroligt viktig för att vi ska må bra och känna oss trygga.

Höst och vinter är de säsonger då installatörerna har som mest att göra, och det vore därför högst olyckligt om något hände med din värmepump och så är det svårt att hitta en ledig installatör. Så om du misstänker att din frånluftsvärmepump behöver bytas ut, var då proaktiv och byt den hellre under våren och sommaren än under hösten och vintern.