Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Frånluftsvärmepump och huset

Här har vi samlat all information du behöver för att förstå hur en frånluftsvärmepump samverkar med ditt hus och värmesystem. Läs våra texter för att få svar på om en frånluftsvärmepump är passande för ditt hushåll och dina behov.

Så fungerar en frånluftsvärmepump

En frånluftsvärmepump använder inomhusluften för att värma upp och vädra ditt hushåll. Tekniken bygger på att pumpen återanvänder den uppvärmda inomhusluften så att värmen stannar kvar i huset istället för att ventileras ut. På köpet får du ett bättre ventilationssystem och ökade besparingar.

Läs mer:

Vad är en frånluftsvärmepump och hur fungerar den?

Då passar det med frånluft

För att värmen i huset ska kunna återanvändas krävs det att ditt hus har ett mekaniskt ventilationssystem. Vidare är en frånluftsvärmepump som bäst anpassad för ett hushåll med medel till lågt värmebehov. Vill du värma upp ditt hem på ett energieffektivt, miljövänligt och hälsomedvetet sätt är en frånluftsvärmepump ett väldigt bra alternativ.

Läs mer:

Då passar en frånluftsvärmepump

Husets värmesystem

En frånluftsvärmepump använder husets vattenburna värmesystem för att värma upp huset, golven och vattnet. Vi går igenom hur det fungerar.

Läs mer:

Frånluftsvärmepump och husets värmesystem

Husets ventilationssystem

Vad menas med att ha ett mekaniskt ventilationssystem och hur fungerar det? Bor du i ett nybyggt hus är det väldigt troligt att du redan har mekanisk ventilation.

Läs mer:

Frånluftsvärmepump och husets ventilationssystem

Frånluftsvärmepumpar och tappvarmvatten

För att din frånluftsvärmepump ska kunna värma upp ditt vatten krävs en varmvattenberedare. Vissa modeller har en integrerad beredare medan det i andra fall krävs att du köper till en extern varmvattenberedare. Vi går igenom hur du väljer rätt så att du får så mycket varmvatten som du behöver och vill ha.

Läs mer:

Frånluftsvärmepump och tappvarmvatten