Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor

Luftvärmepump till förråd

Luft-luftvärmepumpar används allt oftare som energieffektiv uppvärmning i utrymmen som förråd, garage och uterum. Utrymmen som ofta värms med direktverkande el, trots att man har en mer effektiv energikälla i boningshuset. Dessa utrymmen har oftast ett lägre värmebehov än resten av huset, men behöver en viss uppvärmning för att effektivt skyddas mot fukt och röta. Det bästa alternativet för att få en så energieffektiv uppvärmning av dessa utrymmen som möjligt är att byta ut radiatorerna mot en mer energisnål luftvärmepump med underhållsvärme.

Förrådet mår bra av värme

För många kan det verka onödigt kostsamt att värma upp ett förråd som kanske enbart utnyttjas till förvaring, men konsekvenserna av att inte göra det kostar ofta mer. Om uppvärmning saknas i förrådet kan utrymmet snabbt bli en grogrund för fukt, mögel och röta. Men kontinuerlig uppvärmning med direktverkande el är ofta kostsamt. Med en luftvärmepump kan du sänka uppvärmningskostnaderna avsevärt, samtidigit som du kan få hjälp med avfuktning via luftvärmepumpens avfuktningsläge.

Luft-luftvärmepumpar ger viss avfuktning av luften både i värme- och kylläge. Du kan dessutom köra luft-luftvärmepumpen i ett speciellt avfuktningsläge, för att skydda det du förvarar i förrådet.

Luft-luftvärmepump till förråd

I förråd förvarar man ofta saker som kan ta skada vid låga temperaturer. Framför allt är det så att den relativa luftfuktigheten i ett utrymme påverkas av temperaturen; vid högre temperatur minskar den relativa luftfuktigheten. Om luftfuktigheten är hög kan utrymmet utsättas för fuktskador. I värsta fall kan det börja växa mögel och röta. En luft-luftvärmepump ger energisnål värme till förrådet. Kanske räcker det med underhållsvärme och endast vid behov höja temperaturen?

Kan behövas extra kapacitet

Tänk på att förrådet ofta har mycket begränsad isolering, vid valet av luft-luftvärmepumpens kapacitet. Ta gärna hjälp av våra säljare för att hitta en passande luft-luftvärmepump. Du når dem på telefonnummer 0770-777 600.

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!