Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor

Luftvärmepump till sommarstuga

Med en luft-luftvärmepump kan du spara energi på uppvärmningen av sommarstugan, fritidshuset och torpet. Samtidigt hjälper du stugan att må bra och skapar ett behagligt inomhusklimat. Nedan hittar du luftvärmepumpar som vi rekommenderar för sommarstuga och fritidshus. Alla har underhållsvärme, luftkonditionering, luftrening och kan fjärrstyras.

Luftvärmepumpar för fritidshus och sommarstuga

Sommarstugor, fritidshus och torp ställer ofta unika krav på uppvärmning och eventuell luftkonditionering. Denna typ av fritidsbostäder kännetecknas av att de är små, ganska dåligt isolerade och att man periodvis använder dem mycket flitigt, för att i perioder inte använda dem alls. Med en luftvärmepump och fjärrstyrning kan du få ett behagligt inomhusklimat i sommarstugan, skydda fritidshuset när du inte är på plats, se till att ditt torp håller sig i skick samtidigt som du sparar pengar.

Därför ska du ha en luft-luftvärmepump i sommarstugan

Varför ska jag välja just en luft-luftvärmepump i sommarstugan?

- Uppvärmning med mycket låg energiförbrukning

- Möjlighet till underhållsvärme

- Kan fjärrstyras

- Effektiv luftkonditionering

- Renar inomhusluften från exempelvis pollen

Underhållsvärme i fritidshuset lönar sig

Underhållsvärme innebär att du kan ställa in din luft-luftvärmepump på en låg temperatur, när du är borta under längre perioder. Detta har flera fördelar:

- Du sparar in på elförbrukningen i torpet.

- Du motverkar mögel- och fuktskador i fritidshuset.

- Huset värms upp mycket snabbare än om värmen hade varit helt avstängd.

- Du slipper tömma husets vattensystem och undviker frysskador.

Fjärrstyrning av uppvärmningen i sommarstugan

Använd fjärrstyrning för att höja värmen i stugan till rumstemperatur redan innan du anländer. Med fjärrstyrning får du full koll på uppvärmningen i sommarstugan och är alltid informerad om det aktuella läget. Vill du ändra inställningar går det bra och om något skulle krångla får du en varning direkt i mobilen. Vi har fjärrstyrning som fungerar till i princip alla varumärken på marknaden, såsom Panasonic, Mitsubishi, Fujitsu, Bosch, LG och IVT.

Fjärrstyrning finns i två olika versioner: sms-styrning och wifi-styrning. Wifi-styrning kräver trådlös uppkoppling i fritidshuset, medan sms-styrning, precis som det låter, styrs via sms. I båda fallen kan du använda en app i din smartphone, för att hålla koll på läget och ändra inställningar. Med AirPatrol sms-styrning kan du även bli varnad vid strömavbrott, med hjälp av ett reservbatteri.

Läs mer om fjärrstyrning här:

Sms fjärrstyrning
WiFi fjärrstyrning

Luftkonditionering i sommarvärmen

Luft-luftvärmepumpar kan ge både uppvärmning och luftkonditionering. När många trängs i ett litet torp med dålig isolering, blir det lätt väldigt varmt. En luft-luftvärmepump ger mycket effektiv luftkonditionering till en låg energiförbrukning. Unna er att ha det svalt i ditt sommarboende. Sov bättre om nätterna och njut mer av sommaren.

Slipp pollen i sommarstugan

Luft-luftvärmepumpar renar också inomhusluften från pollen, andra allergener, mögel, bakterier, virus m.m. Många lider av pollenallergi under sommaren och med en luft-luftvärmepump kan sommarstugan få utgöra en fristad.

Rätt kapacitet till fritidshuset

Det kan vara lite lurigt att välja rätt värmepump till en sommarstuga eller ditt lilla torp. Sommarstugor, fritidshus och torp finns i många olika storlekar och med helt olika standard. Det finns stora, välisolerade och nybyggda fritidshus, små, äldre stugor med sämre isolering och idylliska torp med utedass. När vi anger hur många kvadratmeter en luft-luftvärmepump passar till, gör vi detta med bästa möjliga förutsättningar i åtanke, och med det menas:

-Takhöjd – 2.20 - 2.40 m

-Planlösning – Relativt öppen planlösning

-Fönster – 3-glas

-Isolering – Vägg ca. 40 cm, Tak ca. 50 - 60 cm

-Drag – Inget självdrag

Om din sommarstuga inte uppfyller dessa kriterier, bör du välja en lite kraftigare luft-luftvärmepump, för att kompensera.

Vill du ha hjälp med att hitta luftvärmepump till sommarstugan?

Våra duktiga säljare hjälper dig gärna att hitta rätt luftvärmepump till just din sommarstuga. Du når dem på telefonnummer 0770-777 600.

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!