Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Värmepumpsberedare

En värmepumpsberedare eller varmvattenvärmepump är det perfekta alternativet för dig som bara behöver varmt tappvatten och värmer huset på annat sätt. Du får en maskin som är utvecklad för att just ge energisnål uppvärmning av tappvattnet. Läs mer

Ekonomiskt varmvatten

Med en värmepumpsberedare kan du sänka omkostnaderna för ditt tappvarmvatten. Genom att värmepumpsberedaren fungerar som en vanlig värmepump och kan utvinna energi från exempelvis luft, kan du sänka din energiförbrukning markant.

En värmepumpsberedare ger ekonomiskt och energieffektivt varmvatten.

Passar hus med direktverkande el

I ett hus med direktverkande el är det vanligt att installera en luft-luftvärmepump för att få ned omkostnaderna för uppvärmningen. Men tillskillnad från de övriga värmepumparna, ger luft-luftvärmepumpen inget tappvarmvatten. En värmepumpsberedare är den perfekta lösningen! Värmepumpsberedaren är speciellt utvecklad för att endast värma tappvarmvatten. Det innebär att den är betydligt billigare än en värmepump, som dessutom ska ge värme till det vattenburna systemet. Du får helt enkelt exakt det du behöver, utan att betala extra för funktioner du inte behöver.

Olika värmekällor

Precis som vanliga värmepumpar, kan en värmepumpsberedare hämta energi från olika uppvärmningskällor. Enklare varianter hämtar ofta energi från luften i rummet, men sen finns NIBE F110 där du kan välja mellan utomhusluft, frånluft eller omgivande luft.