Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Fuktmätare och Hygrometrar

En hygrometer är den vanligaste typen av fuktmätare och hjälper dig att mäta luftfuktigheten i ditt hus så att du kan förebygga fuktskador.

Håll koll på fukten med en hygrometer

Den vanligaste fuktmätaren kallas hygrometer och med hjälp av den kan du mäta luftfuktigheten i ditt hus och få kontroll på fuktnivån. Fuktnivån är bra att mäta under en längre tidsperiod för att resultatet ska bli så pålitligt som möjligt. Utan en hygrometer är det inte alltid lätt att veta om huset har överflödig fukt, speciellt inte i utrymmen som du inte dagligen vistas i, exempelvis källaren eller krypgrunden.

Mäta luftfuktighet eller fuktkvot

Genom att ha kontroll på fuktnivån kan du förebygga mögel och andra fuktskador effektivt innan det är försent. Det finns olika typer av fuktmätning beroende på om du vill mäta den relativa luftfuktigheten eller fuktkvoten i material.

Fuktskador utan att veta om det?

När du mäter luftfuktigheten kan du tydligt se om det finns en risk för fuktskador eller inte. Långt innan du ser fukten kan mögel ha fått fäste i huset som kan innebära höga kostnader för renovering och avfuktning. Med hjälp av en hygrometer kan du se huruvida husets fuktnivåer befinner sig i riskzonen eller inte.

Ställa in avfuktaren

En hygrometer kan också hjälpa dig att ställa in avfuktaren så att den är effektiv för fuktnivån i ditt hus, något som kan vara extra effektivt efter exempelvis strömavbrott. Om du inte redan har en avfuktare men har höga fuktvärden, eller om du redan har åtgärdat mögelangrepp och vill säkerställa att tillväxt inte uppstår igen, så kan en avfuktare vara ett alternativ. Det finns olika avfuktare för olika behov och platser, hitta en som passar dina behov bäst.

» Våra avfuktare

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!