0770-777 600, måndag-torsdag 8-22 fredag 8-17 söndag 15-22

Integritetspolicy

Denna sekretesspolicy beskriver hur Polarpumpen AB använder och skyddar all information som du delar med dig av när du använder denna webbplats. Ber vi dig att lämna vissa uppgifter genom vilka du kan identifieras när du använder denna webbplats, kan du vara säker på att det bara kommer att användas i enlighet med denna sekretesspolicy. Polarpumpen AB kan komma att ändra denna policy och därför bör du med jämna mellanrum läsa igenom vår integritetspolicy. Polarpumpen AB arbetar kontinuerligt med att säkerställa att användarnas integritet skyddas vid användning av webbplatsen. Hos oss är all din information säker. För att förhindra obehörig åtkomst, har vi infört lämpliga fysiska, elektroniska och administrativa rutiner för att skydda och säkra den information vi samlar in på webbplatsen.

Vem är personuppgiftsansvarig?

Polarpumpen AB ansvarar för de personuppgifter som du som kund överlämnar till oss. Personuppgifterna hanteras i enlighet med PuL, personuppgiftslagen (1998:204), vars syfte är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas.
 

Vilka typer av personuppgifter samlar vi in?

De personuppgifter som vi samlar in inkluderar namn, adress, e-post, telefonnummer och personnummer samt kontakt- och betalningsinformation. Vissa uppgifter som exempelvis kreditupplysningar och adressuppdateringar hämtas dessutom från externa källor. Uppgifter samlas in i samband med att användare gör beställningar, kontaktar vår kundtjänst eller deltar i tävlingar. I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig.

Hur används personuppgifterna?

Användarnas personuppgifter sparas i syfte att:

  • Användas vid hantering av personliga konton på Polarpumpen.se.
  • Ta emot och hantera köp samt returer.
  • Meddela om leveransstatus samt eventuella problem med beställningar.
  • Besvara frågor och funderingar samt informera om nya eller ändrade tjänster.
  • Meddela om erbjudanden och nyheter.
  • Ta kontakt med vinnare i tävlingar.
  • För att utföra kreditkontroller.
  • Ha möjligheten att göra analyser så vi kan ge våra användare relevant information och erbjudanden.
  • Bekräfta att kunden uppnått den lagstadgade minimiåldern 18 år för att få genomföra köp online.
  • Kunna sända enkäter som ger dig som kund möjligheten att påverka vår verksamhet.
  • Förhindra att våra tjänster används på ett olämpligt sätt.
  • Undersöka hur våra system fungerar med avsikt att förbättra våra tjänster.

När uppgifterna inte längre uppfyller ovanstående syften eller när vi av juridiska skäl inte längre är skyldiga att spara dem, raderas de.
 

Vilka rättigheter har våra användare?

Våra användare är berättigade att begära ut vilka personliga uppgifter vi har om dem. Om vi skulle ha felaktiga uppgifter eller om de skulle vara irrelevanta för oss, har du som kund rätt att få dem ändrade eller raderade. Av juridiska skäl kan vi inte radera dina uppgifter utan giltiga motiv då det finns krav på lagring. Du som kund kan däremot upphäva ditt samtycke till att dina personliga uppgifter används i syfte att nå ut med marknadsföring. För att lämna ut uppgifter krävs enligt personuppgiftslagen att du sänder in en undertecknad begäran till:

Polarpumpen AB
Datavägen 14A
436 32 Askim

Vilka har tillgång till användarnas personuppgifter?

Användarnas uppgifter kan delas inom Bygghemma Group. Uppgifterna delas inte ut till tredje part utanför Bygghemma Group i marknadsföringssyfte. De uppgifter som vidarebefordras gör det endast med avsikt att uppfylla de syften som nämns under rubriken “Hur används personuppgifterna?”.

Väljer du ett betalningssätt som utförs via tredje part, i vårt fall Svea Ekonomi samt Nets delar vi dina uppgifter med denne. Köper du installation av oss delar vi även dina uppgifter med utsedd installatör. Vid köp av en produkt som kan komma att behöva framtida underhåll, kan dina uppgifter komma att delas med de samarbetspartners som bistår oss med att tillhandahålla respektive tjänster.

E-postutskick från tredje part rörande varor eller tjänster som inte är direkt relaterade till vår verksamhet förekommer inte. Vid medlemsutskick kan du som kund enkelt avregistrera dig via en länk i e-postmeddelandet. Detta kan ske utan att du som kund måste göra en inloggning eller liknande.
 

Hur skyddas användarnas personuppgifter?

Med hjälp av tekniska och organisatoriska åtgärder skyddas användarnas uppgifter från obehörig åtkomst, förlust och manipulation. Säkerhetsåtgärderna uppdateras kontinuerligt i takt med att tekniken utvecklas. Vid kortköp skickas uppgifterna i krypterad form vilket innebär att ingen utomstående har möjlighet att ta del av uppgifterna. Vi samarbetar med ett auktoriserat betalningsombud som säkerställer med kundens bank att kortet är giltigt för köp. Det betalningsombud vi använder bearbetar dina uppgifter enligt säkerhetsstandarden PCI DSS, vilket innebär att alla köp behandlas med hög säkerhet.

Vad gäller vid dirigering till andra webbplatser?

Vår webbplats kan innehålla länkar till andra webbplatser som kan vara av intresse för dig. När du har använt dessa länkar för att lämna vår webbplats, bör du notera att vi inte har någon kontroll över webbplatsen du kommer till. Vi kan därför inte ansvara för skydd av din integritet eller den information som du lämnar på en annan webbplats. Du bör vara försiktig och titta på den sekretesspolicy som gäller för den aktuella webbplatsen.
 

Cookies

En cookie är en fil som skickas till användarens webbläsare vid besök på en webbplats. Filen gör det möjligt för webbplatsen att memorera besöksinformation. Några cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Dessa har redan sparats på datorn. Vi använder cookies i syfte att utveckla och förbättra Polarpumpens webbplats. Kundens uppgifter delas inte ut till tredje part.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

  • Att webbplatsen innehåller cookies
  • Vad dessa cookies används till
  • Hur cookies kan undvikas

Vi använder oss av både permanenta- och sessionscookies på polarpumpen.se. Permanenta cookies sparas som filer i användarens webbläsare i max 12 månader. Sessionscookies i sin tur sparas endast under den tid du har webbläsaren uppe. Det går att på egen hand radera eller avaktivera cookies från din webbläsare. Notera dock att om du som användare väljer att rensa din webbläsare från cookies, kommer många av de funktioner som finns på vår webbplats inte att fungera.

Vi använder oss även av cookies från tredje part i samband med nyttjande av olika analysverktyg. Dessa cookies kan både vara permanenta- och sessionscookies. Vill du som användare godkänna att vi sparar dessa på din dator klickar du på knappen “Godkänn” i informationsrutan längst upp i webbläsaren. Om du ångrar dig kan du ta tillbaka ditt godkännande genom att ta bort cookien från din dator.

Om du inte vill godkänna att vi sparar andra cookies än de som är nödvändiga för webbplatsens funktionalitet behöver du inte göra någonting.

Copyright

Copyright © 2008 polarpumpen.se Allt material på vår hemsida (www.polarpumpen.se) är copyrightskyddat av Polarpumpen AB. Detta innebär att alla texter, bilder, layout och illustrationer är copyrightskyddade. För att använda material från vår hemsida krävs ett skriftligt tillstånd från Polarpumpen AB. För att ansöka om tillstånd till att använda skyddat material, kontakta [email protected]

ISO-certifiering

Vi är certifierade enligt ISO 17020:2012.

Personuppgiftsansvarig

Polarpumpen AB
Datavägen 14A
43632 Askim
Sverige

Auktoriserad representant:
Carl Pålsson
Telefon: 0770 777 600 
Epost: [email protected]