Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Polarpumpens historia

Funderar du på hur Polarpumpen har blivit vad det är idag? Här får du veta mer!

Första e-handeln för värmepumpar

Martin Gerre, VD och grundare av Polarpumpen.se, startade e-handeln 2007 med syfte att sälja värmepumpar till låga priser. Det visade sig snabbt att efterfrågan var stor och konceptet matchade behovet som fanns på marknaden.

Nordens största leverantör av värmepumpar online

Sedan uppstarten 2007 har butiken vuxit med full kraft och är idag en stabil aktör på marknaden. Polarpumpen har 30 anställda på kontoret i Göteborg och erbjuder ett brett sortiment med allt från värmepumpar till solceller. Se vår tidslinje nedan, med viktiga årtal och händelser.

Polarpumpens Tidslinje:

2007 - Började sälja värmepumpar online

2007 började Polarpumpens VD och grundare, Martin Gerre, att sälja värmepumpar på nätet. Näthandel var inte helt ovant för honom, då han tidigare jobbade med att sälja sällsynta akvariefiskar på nätet; Så när hans barndomskompis tipsade honom om att börja sälja värmepumpar, nappade han snabbt på idén. Värmepumpar var då en dyr historia och med en e-handel skulle det vara möjligt att få ner priserna. Grundtanken 2007 var att driva en e-butik som ett sidoprojekt, men efterfrågan var stor och konceptet matchade behovet på marknaden, vilket fick Martin och hans vän att på heltid försöka få företaget att växa.

2008 - Sålde första Fujitsu Värmepumpen

Redan från start påbörjades ett samarbete med FG Nordic, som är Sveriges officiella distributör av Fujitsu värmepumpar och luftkonditionering. Tack vare det samarbetet kunde vi sälja vår första Fujitsu Värmepump online redan 2008.

2011 - Nordens största leverantör av värmepumpar online

Med fördubblad omsättning sedan staren 2007, blev Polarpumpen Nordens största leverantör av värmepumpar online. Vi var också den första leverantören som sålde värmepumpar med standard-installationer online.

För en återblick till 2011, kan du läsa reportaget, när vi blev intervjuade av tidningen Nätsmart här:

» Läs mer om Polarpumpens utveckling, i magasinet NätSmart

2014 - Samarbete med Daikin & först med att sälja Daikins värmepumpar online

Polarpumpen blev 2014 Daikins stora nysatsning inom e-handel. Daikin utvecklade och startade en helt ny produktserie, exklusivt för Polarpumpen. Målet var att nå ut till kunder online och kunna nå nya kundgrupper med fortsatt bra kundvård.

» Läs mer om Daikin och Polarpumpens samarbete här

2015 - Blev samarbetspartner till Villaägarnas riksförbund

Villaägarna arbetar för att hjälpa husägare i vardagen, vilket Polarpumpen ville vara med och bidra till. Genom att starta ett samarbete med Villaägarna kunde Polarpumpen nå ut till en bredare målgrupp, samtidigt som Villaägarna kunde ge sina kunder bra erbjudanden och rabatter på värmepumpar.

2015 - Medverkade för första gången i programmen “Sofias Änglar” & “Jul med Ernst”

Sofias änglar är ett program där hantverkare hjälper familjer som har hamnat i oförutsedda och svåra situationer i livet. Polarpumpen har sedan 2015 varit med flera gånger och sponsrat med värmesystem och installation, för att hjälpa familjerna att komma på fötter och göra livet lite enklare trots omständigheterna.

I programmet "Jul med Ernst" har Polarpumpen också medverkat. Ernst byggde ett praktiskt värmepumpstak till en av våra Fujitsu värmepumpar.

»  Läs mer om vår medverkan i de olika programmen

2015 - Samarbete med Attefallshus

Polarpumpen inledde ett rikstäckande samarbete med Attefallshus AB. Vi fick förtroendet att leverera våra luftvärmepumpar, som det självklara alternativet för uppvärmning och kylning till deras hus.

2016 - Startade insamling till förmån för WWF:s arbete för isbjörnar

Vi har sedan många år tillbaka varit vänföretag för isbjörnarna via WWF - Världsnaturfonden. För att uppmärksamma hotet mot isbjörnarna ytterligare, startade vi 2016 en insamling. För varje krona våra kunder skänkte, gav Polarpumpen lika mycket.

»  Vårt arbete för isbjörnens framtid

2016 - Blev samarbetspartner med Telge Energi

Polarpumpen arbetar dagligen med produkter som har en låg miljöpåverkan och som ger värme på ett effektivt och hållbart sätt. Därför var det en självklarhet att år 2016 inleda ett partnerskap med Telge Energi, ett grönt elbolag som erbjuder 100 % ren el endast från förnybara energikällor. Tillsammans har Polarpumpen och Telge Energi arbetat för en mer hållbar energianvändning.

2017 - En del av BHG Group

Polarpumpen blev 2017 uppköpta av BHG Group. Det visade sig bli ett extra krafttag för Polarpumpen, men även för BHG som fick möjligheten att fylla luckor i sitt egna sortiment. BHG och Polarpumpens kunder tillhör ofta samma målgrupp vilket bidrog till ett lyckat samarbete.

» Läs mer om BHG + Polarpumpen

BHG är den största onlineaktören inom konsumenthandel i Norden. Genom ett ekosystem av onlinedestinationer, som kompletteras och understöds av fysiska showrooms och ett omfattande service- och tjänsteutbud, såsom last-mile leveranser och installationer, erbjuder BHG Group marknadens ledande utbud av välkända externa och egna varumärken. Totalt uppgår antalet unika produkter i gruppen till över 800 000, vilket tillsammans med gruppens övriga utbud, utgör ett komplett erbjudande inom DIY, fritidsprodukter, möbler och heminredning.

BHG Groups verksamheter har över 1 500 anställda (2020). Huvudkontoret ligger i Malmö och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm, med tickern BHG.

Läs mer om BHG och gruppens olika varumärken på BHG Group

2018 - Fortsatt medverkan i Sofias Änglar & Sommar med Ernst

Vi medverkade återigen i Sofias änglar och i Sommar med Ernst.

2018 - Ny design på siten

Vi har under åren ändrat design ett par gånger, men 2018 tyckte vi att Polarpumpen.se behövde en rejäl make-over och det resulterade i grunden till dagens design. Idag är designen ett löpande arbete för att göra synlighet och användarvänligheten bättre. På bilderna nedan ser du exempel på vår design år 2007 och 2015.

Så här såg Polarpumpen ut tidigare

2019 - Utökade produktutbudet

Vi har under åren som har gått jobbat med att ta in nya varumärken och fler produktområden för att kunna erbjuda en helhetslösning för våra kunder. 2019 blev året då vi tog ett rejält kliv med ännu bredare produktutbud, tillbehör och installationer. Solceller, pooltak, spabad, el-element är några exempel på våra nya produktområden.

2020 -  Eget varumärke

Vi tog steget till att skapa vårt egna varumärke Polario - ett varumärke som fokuserar på att ger dig det du behöver till rätt pris.

2021 - Ny logga och nytt produktområde - El & energi

Vi uppdaterade vår logotyp under hösten. Den nya logotypen togs fram för att passa polarpumpen.se nya utseende, som lanseras under 2022. Andra nyheter under året var området El & energi med laddboxar i spetsen.

2022 - nytt utseende igen

Under början av 2022 kunde vi presentera vår helt nya site. Den nya designen togs fram för att ytterligare förbättra användarupplevelsen och tydligheten.