Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Energimärkning hjälper dig att hitta en energieffektiv AC utan utedel
I artikeln...
Exempel på energietiketter
Hur tolkar jag energimärkningsetiketten?
Hur får jag den mest effektiva portabla AC:n?

Energimärkning av AC utan utedel

Energimärkningen på olika produkter ska hjälpa dig att hitta den mest energieffektiva produkten. En AC utan utedel med högre energiklass förväntas producera mer kyla mot den energi som används, jämfört med andra produkter med sämre energiklass.

Energimärkningsetiketten på en AC utan utedel skiljer sig från andra typer av AC, vill du veta mer om allmän energimärkning av AC?

Hur tolkar jag energimärkningen för AC utan utedel?

Energimärkningsetiketten för AC utan utedel utgår ifrån AC:ns EER-värde, som är ett mått för hur effektiv en AC utan utedel är. Du får även information kring dess kapacitet, hur mycket den låter och vilken förbrukning den har i kilowattimmar vid 60 minuters drift. På grund av att den inte har ett splitaggregat liknar den mer energimärkningen för en portabel AC och inte för en fast installerad AC.

Effektiv AC utan utedel - hur gör jag?

Vårt bästa tips är att alltid börja med att titta på dimensioneringen. Hur stor yta vill du kyla? När du väl har valt ut en AC som klarar av att kyla den ytan du vill, kan du titta på energietiketterna. 

Energieffektiv betyder nämligen bara att produkten är energisnål i att den förbrukar mindre mot vad den producerar. Om produkten inte har tillräcklig kapacitet för ditt utrymme, kommer du ändå inte få den energieffektivitet som etiketten visar.

Läs mer:

Mer om AC utan utedel