Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Se till att checka av allt du behöver göra innan installatören kommer.

Inför installation av fast installerad AC

Inför installationen av din nya fast installerade AC kan du behöva göra några förberedelser för att installatören ska kunna göra sitt jobb. Du ser också exakt vad som behöver förberedas i pdf:en med villkor för den installation du har valt när du köpte installationen.

Säkerställ följande inför installation av AC:

1
Via portalen/bokningssystemet kan installatören ha frågor till dig, vissa standardiserade men det kan också komma en del nytt. Ibland kan också installatören fråga om bilder där din AC ska installeras. Ju mer information du ger – desto bättre blir arbetet.
2
Rotavdrag måste du ansöka om innan, se gärna till att Polarpumpen har alla nödvändiga uppgifter för att skicka in till skatteverket.
3
Underlag om du valt markstativ: Utomhusdelen monteras vanligtvis på konsoler som fästs på ytterväggen, men du kan välja att få utomhusdelen monterad på ett markstativ. Detta kräver därför ett plant och stadigt underlag så som ett gjutet fundament. Du bär själv ansvaret för att det vid installationstillfället finns ett lämpligt underlag att ställa utomhusdelen på. Om utomhusdelen är av mindre modell går det att montera den på konsoler, kolla därför alltid med din tilldelade installatör innan installationstillfället.
4
Städning: Du behöver också se till att installatören har utrymme att utföra sitt arbete. Är det snö, behöver du skotta så installatören har möjlighet att arbeta på installationsplatsen och ta sig fram och tillbaka mellan bil och installationsplats. Inomhus behöver det vara undanplockat, så det finns utrymme för installatören att arbeta. Tänk också på att täcka över sådant du vill skydda, exempelvis golvet.
5
El: Fast installerad AC installeras med en vanlig stickkontakt och måste ha tillgång till ett jordat uttag i anslutning till utomhus- eller inomhusdelen. Om det inte finns något uttag vid installationstillfället, kopplas AC:n in via kunds förlängningskabel och du får anlita en elektriker i efterhand.