Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

 • Produktfrågor
 • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

 • Leveransfrågor
 • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
En luftkylare är en portabel lösning när du vill ha kyla i sommar men vill slippa fasta aggregat eller slang.
I artikeln...
Luftkylare ger portabel och miljövänlig kyla
Så bra är en luftkylare
Skillnaden mellan luftkylare och AC

Hur fungerar en luftkylare?

En luftkylare är ett portabelt alternativ till svalka i sommar som kan flyttas runt till de utrymmen du vill kyla. Luftkylaren fungerar annorlunda från en portabel AC och behöver tillexempel ingen slang för att avlägsna värmen från din inomhusluft.

Vad menas med en luftkylare?

En luftkylare består av ett portabelt aggregat med en vattentank och en fläkt. Luftkylaren suger upp värmen i den omkringliggande luften som förs in i aggregatet med hjälp av en fläkt. Där kyls luften ner med hjälp av vattenånga från den vattentank som utgör luftkylarens kylmedel. Vattentanken behöver fyllas med kallt vatten under drift. För ännu bättre effekt kan du tillföra isbitar i vattentanken för att sänka temperaturen ytterligare.

En luftkylare behöver arbeta i ett rum med god luftcirkulation, gärna vid ett öppet fönster eller balkongdörr. Luftcirkulationen medför att varm luft kontinuerligt förs in i luftkylaren, som utan cirkulationen inte kan kyla ner lika stora utrymmen.

Hur bra är en luftkylare?

En luftkylare kan inte kyla ner lika stora utrymmen som en fast installerad AC men har en god effekt när du behöver portabel kyla utan slang. En luftkylare har många fördelar för dig som vill ha portabel och miljövänlig svalka. Med en luftkylare slipper du AC med slang, du får en mer kompakt portabel luftkonditionering som endast kräver påfyllning av kallt vatten. Du kan med enkla medel flytta din luftkonditionering dit du behöver den och du får ett mer hållbart och miljövänligt alternativ jämfört med traditionell AC. 

Fördelar med luftkylare:

 • Flyttbar - kyla där du behöver den för stunden.
 • Kräver ingen installatör.
 • Billig och med låg energiförbrukning.
 • Inget köldmedium - bättre för miljön.
 • Ta med den till sommarstugan.
 • Kan stuvas undan när den inte behövs.
 • Enkel att hålla körande (kräver endast en full vattentank). 
Portabel kyla utan slang - luftkylare till bra pris
Utforska dina alternativ till portabel, energieffektiv och miljövänlig svalka i sommar.

Luftkylare är ett miljövänligt alternativ

En luftkylare är ett miljövänligt alternativ till traditionell AC, som både saknar miljöskadligt köldmedium och har lägre energiförbrukning. Köldmedium är ett ämne som används för att transportera värme i allt från värmepumpar, AC till kylskåp. Tyvärr har även dagens mer moderna köldmedium en negativ påverkan på miljön och växthuseffekten. Att traditionell AC innehåller köldmedium är anledningen till varför du som kund inte får installera en AC på egen hand, eftersom köldmediet kan göra skada på miljön vid läckage.  

En luftkylare innehåller däremot inget köldmedium, utan drar nytta av vattenånga för att kyla din inomhusluft istället. Som luftkonditionering är en luftkylare därmed det avsevärt mest miljövänliga alternativet, och även det säkraste för barn eller husdjur om olyckan är framme. Dessutom har luftkylaren en lägre energiförbrukning vilket är mer hållbart för såväl plånboken som planeten. 

Vad är skillnaden på luftkylare och AC?

Den stora skillnaden mellan en luftkylare och en portabel AC är att luftkylaren använder vatten för att kyla luften, medan en portabel AC använder sig av köldmedium för samma process. För den miljömedvetne är en luftkylare därmed ett bättre och mer hållbart alternativ.

Luftkylaren är även ett bättre alternativ för dig som vill ha portabel AC utan slang, då luftkylaren inte behöver någon frånluftsslang för att avlägsna varm inomhusluft. För många är luftkylaren därmed ett mer estetiskt tilltalande alternativ.

Hitta rätt lösning för din luftkonditionering, aircondition och AC 

 • Fast installerad AC är det mest effektiva sättet att få luftkonditionering hemma. Den kan kyla stora ytor och till en låg energiförbrukning.
 • Luftkonditionering utan utedel är ett bra alternativ när du vill ha en effektiv AC men undvika aggregat på utsidan av huset.
 • Portabel luftkonditionering är det bästa alternativet i lägenhet där det är svårt att installera fasta aggregat.
 • Luftkylare är ett miljövänligt alternativ saknar miljöskadligt köldmedium samt har lägre energiförbrukning.