Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Detta behöver du tänka på
Så ökar du säkerheten
Så får du trygg installation

Elsäkerhet laddbox att tänka på

Hur laddar jag min bil säkert hemma? Det är viktigt att du vet vad som gäller för att din laddning ska bli så säker som möjligt. Med rätt utrustning och med hjälp av en auktoriserad installatör kan du känna dig trygg med att din laddning håller säkerhetsstandarden.

 

Se hur det kan gå till, när du köper laddbox med installation via Polarpumpen.

Välj en auktoriserad elinstallatör

När du laddar din bil hemma ställer du högre krav på din elnät och det är viktigt att det sker under säkra former. Om installationen är dåligt utförd riskerar du att överbelasta anläggningen och risken för brand ökar. Hos Polarpumpen kan du känna dig trygg när du beställer installation av din laddbox som alltid utförs av certifierade elektriker som vet vad de gör. Genom att beställa laddbox med installation från oss får du dessutom möjligheten att utnyttja bidraget för grön teknik, som ger dig upp till 50 % avdrag på den totala kostnaden.

 

Steg ett för att få en säker laddning hemma är att installationen går rätt till, annars riskerar du brandfara.

Ladda inte i vägguttaget

Bränder där elbilar har varit involverade har till största del berott på felaktig laddning, till följd av bristfällig installation eller på grund av laddning via ett vanligt vägguttag. Det är därför viktigt att du laddar ditt fordon i en kvalitetssäkrad laddstation och att du använder den på rätt sätt.

Dina vanliga vägguttag är inte utvecklade för att klara av den höga belastning som laddningen innebär och det är därför inte rekommenderat att du laddar bilen i annat uttag än det som tillhör laddboxen. Det är inte heller rekommenderat att använda förlängningssladd i det fall att laddboxen sitter en bit från den plats där du parkerar din bil eftersom det innebär brandfara.

Säkraste lösningen - fullvärdig laddbox med säker installation

Köper du din laddbox tillsammans med installation från en auktoriserad leverantör kan du vara säker på att säkerheten är hög. Väljer du en uppkopplad laddbox ökar säkerheten ytterligare, då den smarta laddboxen kan läsa av förhållandena och anpassa sin energiförbrukning därefter. Du får dessutom möjligheten till att styra och påverka din laddning via telefon eller surfplatta för ökad kontroll och säkerhet.

Vill du ladda säkert och energismart? Välj mellan ett brett sortiment av kvalitetssäkrade laddboxar och få din laddbox installerad av någon av våra certifierade elektriker!

Läs mer:

» Installation med skatteavdrag

Välj en laddbox och få trygg laddning direkt från hemmet, för lägre priser