Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Fördelar med att bygga själv
Tips att tänka på
Välja rätt placering

Bygga utedusch

När det är varmt ute är det skönt att ha en utedusch där man kan svalka sig. Det är även behändigt att ha en utedusch i anslutning till poolen eller till spabadet som man har utomhus. Det finns många fina uteduschar, som passar de olika behoven. Och det behöver inte bli så dyrt heller. Du kan till och med bygga en utedusch på egen hand.

Vilka fördelar finns med att bygga egen utedusch?

Fördelarna att bygga en utedusch är många. Beroende på i vilket syfte du bygger din utedusch är fördelarna olika. Bygger du en utedusch i anslutning till pool eller spabad blir en av fördelarna att de som ska bada slipper gå hela vägen från duschen inomhus till poolen utomhus och bli kall på vägen eller blöta ner inredningen på vägen. Bygger du en enkel utedusch i trädgården, med trädgårdsslangen, så vattnar du trädgården samtidigt som du duschar.

Tips att tänka på när man bygger utedusch?

Det finns en hel del att tänka på när det kommer till att bygga en utedusch, främst beroende på att du vill slippa fuktskador av vattnet. Det finns tre aspekt som är de viktigaste faktorerna att tänka på.

1
Vatten: Hur ska du få vatten till uteduschen? Det absolut vanligaste sättet att få vatten till sin utedusch är att använda sig av vattenslangen. Antingen att man använder sig av vattenslangen med dess tillhörande munstycke. Eller att man kopplar in själva vattenslangen direkt till sin utedusch.
2
Undvika fuktskador: Hur ska du minimera vattenstänk på kringliggande fuktkänsligt material under tiden du duschar? Det absolut enklaste sättet att undvika fuktskador i uteduschen är att enbart använda sig av vattentåligt material och i värsta fall ha ett duschdraperi samt torka bort överflödigt vatten efter användning.
3
Använt vatten: Hur ska du hantera det använda vattnet? Hur du hanterar vattnet från din utedusch är mycket viktigt. Någon form av avrinningssystem bör man därför alltid ha. Har du inte det så bör du alltid vara noga med att använda miljömärkta produkter, om du ska använda produkter som duschkräm m.m. i uteduschen. På så sätt kommer det inte ner kemikalier i jorden under som gör att växter kan dö.
4
Varmt vatten: Vill du ha varmt vatten i duschen? Ett alternativ är att värma vatten med solens hjälp - en så kallad soluppvärmd utedusch.
Så får du en soluppvärmd utedusch

Finns det olika sätt att bygga?

Att bygga en utedusch behöver inte vara svårt. Beroende på i vilket syfte man bygger sin utedusch finns det olika lösningar. Du kan bygga allt från en enkel dusch utan något som helst insynsskydd till att bygga en riktigt avancerat eget rum, som är helt och hållet tätt från insyn. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.

Hur väljer jag placering på min utedusch?

Beroende på vilken placering uteduschen har och vilket material som används till duschen så finns olika förutsättningar. Man kan exempelvis ha sin utedusch mot en fasadvägg, helt fristående på gräsmattan, på ett trädäck, på sten osv. Använder du dig av en färdig utedusch som måste monteras är alltid rekommendationen att underlaget ska vara plant, oavsett material.

Vi hjälper dig hitta rätt utedusch

Vi har ett brett sortiment med färdiga uteduschar, i många glada färger, där du enbart behöver koppla in vattenslangen och ordna med placeringen själv.