Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Soluppvärmd utedusch i trädgården
I artikeln...
Hur fungerar en soluppvärmd utedusch?
Bäst placering
Tips att tänka på

Soluppvärmd Utedusch

När det är varmt ute är det skönt att ha en utedusch där man kan svalka sig. Men det är inte alltid så behagligt att duscha i iskallt vatten. Därför kan det vara skönt att duscha i varmt vatten, även om det är värmebölja.

Hur fungerar en soluppvärmd utedusch?

En soluppvärmd utedusch har en vattentank på några liter, vanligtvis mellan 25 och 37 liter. När man kopplar in vattenslangen i uteduschen fylls vattentanken med vatten. När sedan solen lyser på uteduschen värms vattnet i tanken upp. Det här vattnet kan bli mycket varmt när det har blivit uppvärmt i solen. Därför blandas det varma vattnet ut med det kalla vattnet från vattenslangen innan det kommer ut från munstycket. Vilken temperatur du vill ha reglerar du själv med hjälp av blandaren som finns på uteduschen.

Bästa placering av soluppvärmd utedusch?

En soluppvärmd utedusch ska placeras i direkt solljus. Desto mer solljus under längre tid, desto bättre. För då kan du använda duscha flera gånger under dagen om det skulle behövas. Men även för att vattnet då garanterat hinner bli varmt nog. Tänk även på att underlaget bör vara plant och stabilt för att du ska kunna placera uteduschen där.

» Mer om att bygga utedusch

utedusch trädgård hund

Tips att tänka på när man väljer soluppvärmd utedusch?

Att välja vilken typ av utedusch man ska ha är inte alltid så lätt. Det finns en hel uppsjö av uteduschar, till den som inte vill göra en egen. Ett viktiga grundläggande tips, när man vill ha just en soluppvärmd utedusch, är att tänka på hur många liter du vill att vattentanken ska innehålla. En bra tumregel att tänka på är att på 25 liter kan man duscha i en behaglig temperatur i upp till 13 minuter. Medan en vattentank på 37 liter kan ge en behaglig dusch på upp till 18 minuter.

Vilka fördelar finns med soluppvärmd utedusch?

Fördelarna med en soluppvärmd utedusch jämfört med att ha en utedusch som inte är soluppvärmd är många. Främst fördelen är helt klart att vattnet är varmt när man duschar. Men en annan fördel är att soluppvärmda uteduschar är snälla mot miljön, då uppvärmningen sker av solen och inte behöver någon extern energiförsörjning.

Vi hjälper dig hitta rätt utedusch

Vi har ett brett sortiment med soluppvärmda uteduschar, i många glada färger, där du enbart behöver koppla in vattenslangen och ordna med placeringen själv.