Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Behöver man ta bort golvet när man lägger golvvärme?
Hur lägger man el-golvvärme?
Hur lägger man vattenburen golvvärme?

Att lägga golvvärme

Golvvärme finns i en uppsjö av olika varianter och system. Därför är det lite olika hur man gör för att lägga golvvärme. Den största skillnaden är dock mellan el-golvvärme och vattenburen golvvärme.

Behöver man ta bort golvet när man lägger golvvärme?

Det beror på vilket golvvärmesystem som ska läggas och vilket material du har i golvet. Elgolvvärme kan ofta läggas ovanpå gamla trä eller stengolv. Vid vattenburen golvvärme brukar man dock ta bort det befintliga golvet.

» Hur mycket bygger golvvärmen på höjden?

Hur lägger man el-golvvärme?

Elgolvvärme kommer ofta som kablar eller värmemattor med kablar i. Det finns också plastskivor som man lägger ut, fäster kablarna i och sedan spacklar.

» Så lägger du elgolvvärme

Hur lägger man vattenburen golvvärme?

Rören för vattenburen golvvärme placeras vanligen ut i samband med att husets platta konstrueras. Men det finns även lösningar du kan använda i träbjälklag, om du önskar golvvärme på ovanvåningen eller ovanför en krypgrund.

» Så lägger du vattenburen golvvärme

Får man installera golvvärme själv?

Det enkla svaret är att du inte får installera el-golvvärme själv, men vattenburen golvvärme har inte samma restriktioner. Du ska dock låta en VVS-tekniker ansluta golvvärmen till värmesystemet. Oavsett är det viktigt att installationen är fackmannamässigt utförd, både för att undvika problem, men också för att garantier och försäkringar ska gälla, om något händer.

» Får man installera golvvärme själv?

Lär dig mer om golvvärme