Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Steg för steg - så förbereder du dig inför installation av frånluftsvärmepump
Detta behöver du göra innan installatören kommer
Offert? Få expertrådgivning helt gratis !

Förberedelser inför installation av frånluftsvärmepump

Innan installationen måste både du och installatören genomföra vissa förberedelser. Här sammanfattar vi sådant som kan ingå i ditt ansvar inför installationen. Installatören å sin sida ser till att beställa frånluftsvärmepump och annat material som behövs till installationen. Väljer du att istället köpa en installation av oss på Polarpumpen innebär det att du får en korrekt genomförd installation utförd av en expert på frånluftsvärmepumpar.

Steg för steg - så förbereder du dig för installation av frånluftsvärmepump

Följ stegen nedan, för att förbereda dig inför installationen av din frånluftsvärmepump. 

1
Behövs tillstånd? Vanligtvis krävs ingen anmälan till kommunen för att installera en frånluftsvärmepump. Men det är ditt ansvar som kund att kontrollera om det krävs någon form av tillstånd för att installera en frånluftsvärmepump i just i ditt hus. Du som kund måste kolla upp vad som gäller och se till att eventuella tillstånd finns på plats inför installation.
2
Nedmontera och forsla bort din gamla panna. Om du tidigare hade en panna, som nu inte ska användas, är det ditt ansvar att se till att pannan nedmonteras och bortforslas. Vattenrören ska vara pluggade mellan demonteringen och installationen. Beställer du en premium-installation ingår demontering och bortforsling av vissa sorters pannor exempelvis om du sedan innan har en frånluftsvärmepump.
3
Leverans och bära in. Frånluftsvärmepumpen levereras direkt hem till dig. Oftast kommer värmepumpen en liten tid innan installationen och då måste du vara på plats och ta emot leveransen. Den levereras till tomtgränsen. Det är ditt ansvar att transportera in frånluftsvärmepumpen, om inget annat avtalats eller du väljer en premium-installation. Du får också räkna med att hjälpa till att bära i samband med installationen, om du väljer standard-installationen.
4
Elektriker ingår i premium-installationen men inte standard-installationen. Se till att du har koll på vad som ingår i den installation du köpt och att förutsättningarna för installationen är uppfyllda.
5
Städa undan: Installatören behöver en del utrymme vid installationen och det måste vara enkelt för installatören för installatören att ta sig fram. Av den anledningen bör du städa undan ordentligt inför installationen. Flytta på möbler och föremål som kan vara i vägen, så underlättar du installationen. Täck också över sådant som du vill skydda.

Vilken hjälp behöver du vid din installation? 

Vill du ha lite mer hjälp vid installationen, gör du klokt i att välja en premium-installation. Men även annars kan det gå att få extra hjälp. Förklara för oss vad det är du vill ska ingå i din beställning av frånluftsvärmepump och installation, så försöker vi se till att du får den hjälp du behöver, mot en extra kostnad.

Installation av frånluftsvärmepump
Visste du att Polarpumpen erbjuder installation av frånluftsvärmepumpar över nästan hela Sverige? Läs mer om vad som ingår i installationen här!
Gratis offert!
Få en helt kostnadsfri offert på installation av frånluftsvärmepump - ansök här!