Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Bildexempel
Steg för steg
Extra steg vid standard-installation

Förberedelser inför installation av luft-vattenvärmepump

Innan luft-vattenvärmepumpen kan installeras väntar en del förberedelser både för dig och installatören.

Luft-vattenvärmepumpen levereras hem till dig. Vi försöker anpassa tiden, så att leveransen kommer lite innan installationen. Du förväntas flytta dem till den plats där de ska installeras.
Luft-vattenvärmepumpens utedel monteras generellt på markstativ. Det behöver finnas ett plant och stabilt underlag för utedelen.
Beroende på vilken installation du väljer förväntas du också hjälpa till vid installationen. Exempelvis när det kommer till att lyfta delarna på plats.
Inför installationen behöver du säkerställa att det finns utrymme för installatören att arbete. Täck också över möbel och annat du vill skydda.
Förvänta dig att det blir en del emballage att ta hand om.

Säkerställ följande inför en luft-vattenvärmepumps-installation:

1
Rätt information: Det viktigaste för att installatören ska kunna förbereda sig rätt, är att du svarar på installatörens frågor. Du kan få standardiserade frågor via bokningssystemet för installationer, men installatören kan också ha ytterligare frågor till just dig. Ju bättre du svarar på installatörens frågor kring förutsättningarna i ditt hus, desto lättare är det för installatören att ha med sig rätt grejer vid installationstillfället. Installatören kan också be om bilder på installationsplatsen. Det är också ditt ansvar som kund att se till att Polarpumpen har fått alla nödvändiga uppgifter för att kunna ansöka om rotavdrag. Du måste också veta att du har rätt till rotvdrag. Skulle hela eller delar av beloppet inte beviljas av Skatteverket, kan vi efterfakturera dig.
2
Underlag markstativ: Utomhusdelen monteras i normala fall på ett markstativ och kräver därför ett plant och stadigt underlag så som ett gjutet fundament. Du bär själv ansvaret för att det vid installationstillfället fi nns ett lämpligt underlag att ställa utomhusdelen på. Om utomhusdelen är av mindre modell går det att montera den på konsoler, kolla därför alltid med din tilldelade installatör innan installationstillfället.
Läs mer om att förbereda underlag
3
Mottag leverans: Vi försöker se till att leveransen kommer lite före själva installationen. Du behöver vara hemma och ta emot leveransen. Kontrollera också så att ingen transportskada skett. Transportskadade produkter som inte kontrollerats innan installationstillfället kan resultera i bomkörningsavgift.
4
Demontering värmekälla: Om din tidigare värmekälla är en elpanna eller värmepump ingår demontering. Installatören kommer koppla loss denna och ställa den åt sidan. Bortforsling får du ordna med själv. Om du däremot har en oljepanna, pelletspanna eller dylikt behöver du se till att denna demonteras.
5
Städning: Du behöver också se till att installatören har utrymme att utföra sitt arbete. Är det snö, behöver du skotta så installatören har möjlighet att arbeta på installationsplatsen och ta sig fram och tillbaka mellan bil och installationsplats. Inomhus behöver det vara undanplockat, så det finns utrymme för installatören att arbeta. Tänk också på att täcka över sådant du vill skydda, exempelvis golvet.

Ytterligare steg vid standard-installation:

1
Placera delar: Vid en standard-installation är det du som säkerställer att luft-vattenvärmepumpens delar kommer på rätt plats.
2
Anlita elektriker: Om du väljer vår standard-installation, måste du själv ombesörja en elektriker som ska vara på plats vid installationstillfället, så att anläggningen kan strömföras och tas i drift. Om du väljer en premium-installation ingår elektriker.