Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Varför skaffar man en värmepump? Kanske för att få bättre och billigare värme för hela familjen.
I artikeln...
Billig uppvärmning
Miljövänlig uppvärmning
Enkel uppvärmning

Varför ska du skaffa värmepump?

En värmepump bör finnas i de flesta villor och hushåll. Den hjälper inte bara till att värma upp ditt hem, den sänker också dina el- och energikostnader avsevärt. Genom att investera i en värmepump hemma hjälper du inte bara ditt hem att hålla sig i toppskick och håller din familj varm - du hjälper också klimatet genom att sänka din energianvändning. Visste du också att en värmepump kan användas som AC? Du får alltså två-i-ett. Läs mer nedan.

Billig uppvärmning.
Miljövänlig uppvärmning.
Enkel uppvärmning.

 

1
Billig uppvärmning: Att spara pengar är den vanligaste anledningen att skaffa en värmepump. Med en värmepump kan du minska din elförbrukning markant och elräkningen blir mindre. I och med att besparingen är stor, har värmepumpen ofta återbetalat sig inom några år. Vanligtvis står uppvärmningen för ca 60 % av familjens elåtgång. Enligt Energimyndighetens oberoende tester, sparar en luft-luftvärmepump upp till 75 % av elen som går till uppvärmning. Totalt skulle det innebära att du sparar ca 45 % av din elkonsumtion. Med en luft-vattenvärmepump sparar du vanligen mer av uppvärmningskostnaden, än med en luft-luftvärmepump. Här räknas även uppvärmning av tappvatten in i ekvationen och du kan spara upp till 65 %. Dessa jämförelser är mot direktverkande el, om man tidigare har eldat med olja är skillnaden vanligen ännu större.
2
Miljövänlig uppvärmning: Uppvärmningen med en värmepump är också miljövänlig. Du ersätter helt enkelt en del av den el du gör av med till uppvärmning, med gratis förnyelsebar energi från naturen utanför huset. Värmen i utomhusluften kommer ursprungligen från solen och förnyas ideligen.
3
Enkel uppvärmning: Vissa väljer också en värmepump, eftersom att det rör sig om enkel uppvärmning. En värmepump kräver inte mycket underhåll eller skötsel. Har man tidigare eldat med exempelvis ved, kan värmepumpen ge mer tid till annat. Dessutom krävs inga stora förvaringsutrymmen för ved eller pellets.