Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

 • Produktfrågor
 • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

 • Leveransfrågor
 • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Vilken vattenreningsteknik är bäst?
I artikeln...
Filter, brustabletter eller vattenrenare?
Fördelar och nackdelar med olika metoder
Bäst vattenrenare för villa och hushåll

Olika typer av vattenrening

Marknaden för vattenrening växer allteftersom problemen med rent dricksvatten ökar.

Det finns inte några garantier för att vattnet som kommer ur kranen är 100% rent, även om man bor någonstans där det finns kommunala vattenledningar. För de hushåll som har egen brunn finns inget val – de måste rena sitt vatten. Teknologin som renar vattnet blir hela tiden bättre allteftersom vattenkvaliteten blir sämre. För dig som har egen brunn är det särskilt viktigt att uppdatera vattenreningssystemet då och då för att inte riskera att det blir föråldrat och slutar göra sitt jobb.

Filterrening för rent dricksvatten

Genom att rena sitt dricksvatten med hjälp av olika filter kan man filtrera bort en del av de kemikalier, bakterier och smuts som finns, men inte allt. Ett filter sätter man vanligtvis på kranen, eller under den, och kräver oftast inte en installatör. De olika typer av filter som finns på marknaden i dagsläget är sandfilter, UV-filter, kolfilter och patronfilter. Dessa kräver en del underhåll för att de ska fungera korrekt och att byta filter eller patroner på dem är mycket viktigt. Ingen av dem erbjuder egentligen en heltäckande eller långsiktig lösning, de löser inte grundvattenproblemet i egen brunn till exempel.

Fördelar med filterrening

 • Enkel montering, kräver oftast ingen installatör
 • Olika typer av filter att välja mellan

Nackdelar med filterrening

 • Kräver en del underhåll för att filtreringen ska vara effektiv
 • Ingen heltäckande lösning - renar inte tillräckligt mycket

Vattenreningstabletter för rent dricksvatten

Man kan rena sitt dricksvatten med hjälp av brustabletter man enkelt släpper ner i tillbringaren eller i tanken och som renar vattnet när den löser upp sig. På det viset får man bort de flesta bakterier och mikroorganismer. Är man på resande fot i exempelvis husbil eller båt, eller om du campar, är det en bra och billig lösning där man snabbt kan rena sitt vatten. I U-länder där tillgången till rent vatten är närmst intill obefintlig är denna metod oumbärlig. Vattenreningstabletter är också användbara vid till exempel vattenburna utbrott i det kommunala vattenledningssystemet där man genast och kortsiktigt behöver rena sitt dricksvatten. Det ska dock inte ses som en långsiktig lösning till dricksvattenproblem.

Fördelar med vattenreningstabletter

 • Enkel metod
 • Bra när du är på resande fot

Nackdelar med vattenreningstabletter

 • Fungerar ej långsiktigt, om du vill rena ditt vatten varje dag
 • Inte en hållbar lösning för hushåll

Vattenreningssystem för rent dricksvatten

Ett vattenreningssystem som du kopplar på till vattenintaget på huset, eller under din diskbänk, rengör ditt dricksvatten på djupet. Det får inte bara med sig skadliga bakterier, utan också mikroorganismer och PFAS som det kommunala vattenledningssystemet har svårt att filtrera bort. Ditt vattenreningssystem talar också om för dig när det är dags att byta filter, typiskt var sjätte månad. Även om ett vattenreningsreningssystem kostar mer än de andra lösningarna, kommer det i slutändan att ha kostat dig mindre. Fördelarna är att förutom att det kommer att minska dina vatten- och elräkningar, är att det är mindre underhåll, det är också bra för miljön och för din hälsa. Genom att göra smarta val nu, är det en investering i din framtid och ditt boende.

Fördelar med kompletta vattenreningssystem

 • Renar vattnet kontinuerligt
 • Går att få som helhuslösning - allt kranvatten blir rent!
 • Högteknologisk lösning - få information om filterbyten och service
 • Högst reningsgrad, 99.97% av alla partiklar renas

Nackdelar med kompletta vattenreningssystem

 • Kräver installatör 
Vattenrenaren som tar världen med storm
En komplett och kompakt lösning för hela ditt hushåll - få upp till 7000 liter vatten varje dag. Inga engångsartiklar, brustabletter eller kortsiktiga lösningar, bara rent vatten.

Så fungerar kompletta vattenrenare

Intresserad av att lära dig mer om dessa kompletta vattenreningssystem som tar bort 99,97% av hälsofarliga partiklar från ditt dricksvatten? Titta på videorna nedan!