Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Felkoder på luft-luftvärmepumpar

Luft-luftvärmepumpens felkoder är en hjälp för att reda ut vad det är för fel på värmepumpen. I första hand är felkoderna en hjälp för tekniker och installatörer, men en felkod kan exempelvis även signalera att det är dags att rengöra luftvärmepumpens filter.

Meddela oss felkoden – snabbare reklamation

Genom att ta fram felkoden och meddela den till vår reklamationsavdelning, kan vi hantera ditt ärende snabbare och smidigare. Felkoden hjälper våra tekniker att reda ut vad som är fel med din luft-luftvärmepump. Ibland kan felet lösas på distans, men även när en tekniker ska åka ut för att undersöka och reparera din luft-luftvärmepump, går allt snabbare och smidigare med så bra förberedelser som möjligt.

Så tar du fram felkoden på din luft-luftvärmepump

Hur man tar fram felkoden skiljer sig mellan olika varumärken. Via länkarna i listan nedan hittar du information om just ditt varumärke:

Vi håller på att arbeta med att ta fram information för alla våra varumärken. Vi beklagar om ditt varumärke ännu inte är färdigt.

Vad är en felkod?

Luft-luftvärmepumpar har ett eget diagnossystem. Värmepumpen känner av var någonstans ett problem ligger och meddelar detta med hjälp av en felkod. Med hjälp av felkoden blir det därför mycket lättare för kylteknikern att reda ut vad det är som är fel på din värmepump och teknikern kan vara bättre förbered och ta med sig lämpliga reservdelar hem till dig redan vid första besöket.