Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Förberedelser inför installation av luft-vattenvärmepump

Inför installationen av din luft-vattenvärmepump är det några saker du måste förbereda.

Gjuta fundament

Luft-vattenvärmepumpens utedel placeras vanligen på ett markstativ. Du som kund ansvarar för att det finns ett lämplig plant och stadigt underlag till stativet. Vi rekommenderar ett gjutet fundament. Gör så här:

  1. Förbered underlag som går att gjuta på.
  2. Tillverka en ram i tillräcklig storlek.
  3. Blanda betong enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Fyll formen med betong och använd armeringsnät.
  5. Se till att det blir slätt och tänk på vattenavrinningen.
gjuta fundament till luft-vattenvärmepump

Ett gjutet fundament är perfekt för luft-vattenvärmepumpens tunga utedel.

Nedmontering och bortforsling

Om du har en tidigare panna, som inte längre ska användas, ska du se till att denna demonteras och bortforslas innan installationen. Vattenrören bör pluggas i väntan på installationen.

Ta emot leverans

Luft-vattenvärmepumpen levereras av fraktbolag hem till din tomt. Du kommer att bli kontaktad innan leverans. Se till att det finns en plats att ställa paketen på, innan paketen levereras.

Bära in

När installationen börjar ska luft-vattenvärmepumpen stå på plats. Innerdelen ska stå i det rum, där den ska installeras, och utedelen vid den plats där den ska monteras. En innedel med inbyggd varmvattentank väger vanligen över 100 kg, så det krävs några personer, för att få den på plats.

Städa

När installatörerna kommer ska det vara undanröjt och städat, så att de lätt kan ta sig fram och utföra arbetet med installationen.

Behöver du hjälp?

Självklart kan vi hjälpa dig även med ovanstående moment, även om de inte ingår i en vanlig installation. Prata med våra rådgivare vid beställning eller installatören vid hembesöket, så ser vi till att du får den hjälp du behöver, mot en extra kostnad.