Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Så fungerar en luft-vattenvärmepump

Undrar du över hur allt egentligen hänger ihop? Hur fungerar luft-vattenvärmepumpen, husets värmesystem och hur är det egentligen med f-gas och tappvarmvatten? Här går vi igenom hur allt funkar.

Hur fungerar en luft-vattenvärmepump?

En luft-vattenvärmepump hämtar upp värme från utomhusluften. Genom att öka och minska trycket på ett köldmedium, kan värmepumpen hämta värme från en kall plats och ändå ge värme till en varmare plats. Besparingen är ofta över 70 % jämfört med direktverkande elvärme.

Läs mer

Hur fungerar en luft-vattenvärmepump?

Husets värmesystem

En luft-vattenvärmepump passar i hus med vattenburen värme. Beroende hur detta värmesystem är konstruerat, passar luft-vattenvärmepumpen olika bra, men det går nästan alltid att installera en luft-vattenvärmepump, med någon extra anpassning.

Läs mer

Luft-vattenvärmepump och husets värmesystem

Tappvarmvatten

Tappvatten är vattnet som kommer från kranarna i huset och här vill vi ha varmt vatten. Detta fixar luft-vattenvärmepumpen också, men hur mycket behöver man egentligen?

Läs mer

Luft-vattenvärmepump och tappvarmvatten

Hur är det med f-gas?

En luft-vattenvärmepumpen innehåller f-gas, i många fall sluts kretsen på plats, vilket kräver specifikt utbildade installatörer. Hur f-gas får användas regleras av f-gasförordningen.

Läs mer

Luft-vattenvärmepump och f-gas

Läs mer och hitta din luft-vattenvärmepump här:

Vilken ska jag välja? Kostnad och investering med luft-vattenvärmepump Till luft-vattenvärmepumpar