Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Vår affärsidé

Polarpumpens koncept består av tre viktiga element: pris, sortiment och installation. Tack vare branschkunskap och erfarenhet lyckades Polarpumpen balansera samtliga tre element till en affärsidé som är utstickande i branschen.

Låga priser för alla

Polarpumpen grundades för att kunna sälja värmepumpar till lägre priser via en e-butik. Tack vare att Polarpumpen lyckats växa och bli en stor aktör inom värmepumpar, så kan man köpa in riktigt stora partier med värmepumpar och på så sätt tillåta en ännu större prispress. Under 2016 såldes över 7000 värmepumpar.

Brett sortiment ger kunden ett eget val

För Polarpumpen har det alltid varit självklart att erbjuda våra kunder ett brett sortiment. När vi gör ett inköp och överväger att ta in nya modeller i sortimentet, är frågan om kvalitet på pumpen alltid den centrala frågan.

”Kunden ska själv få välja, och ha möjlighet att i lugn och ro hitta den värmepump som passar dem bäst. Vi vet att ingen kund är den andre lik och att beslutsprocessen måste få ta den tid den behöver. Kvaliteten är en grundpelare och Polarpumpen arbetar enbart med kvalitetsmärken som vi själva tror på.” 

- Niklas Eriksson, fd Försäljningschef

Först med standardinstallation

För Polarpumpen var det ett givet beslut att erbjuda värmepump med standardinstallation som en helhetslösning. Polarpumpen var först på marknaden med att erbjuda installation via nätet då vi upptäckt att en övervägande majoritet av värmepumpsreklamationer berodde på felaktiga installationer. Vi arbetar hårt för att ett värmepumpsköp skulle gå från komplext till enkelt och idag har Polarpumpen ett unikt nät av installatörer över hela Sverige.

Nätverket av installatörer är stort och handplockat. Polarpumpen är noga med att alla samarbeten lever upp till såväl branschens som företagets egna krav. Kunden kan därför känna sig trygg med att få en väl utförd installation.

Polarpumpen är certifierade enligt ISO 17020:2012.

» Läs om Polarpumpens certifieringar

”Från det att vi började sälja installationer som en tjänst över Internet, så har vi lärt oss otroligt mycket om hur detta görs på rätt sätt. För att kunna specificera tjänsten så rotade vi, i ett tidigt skede, begreppet Standard-installation för värmepumpar i Sverige.” 

- Martin Gerre, VD