Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Trygg E-handel

Det finns idag tusentals aktörer som säljer varor & tjänster på Internet i Sverige och det kan vara svårt att veta vilket företag som är seriöst och inte. Vi på Polarpumpen vill att du ska känna dig trygg när du handlar hos oss. För att kunna garantera det är vi sedan 2011 certifierade hos Trygg E-handel som ställer vissa krav oss som e-handelsföretag.

Vad innebär Trygg E-handel Certifikatet?

Trygg E-handel är en certifiering för e-handelsföretag och fungerar som en kvalitets- och säkerhetskontroll för dig som kund. Certifieringen visar att det är ett tryggt företag att handla utav och att det finns tydliga och enkla villkor gentemot konsumenten. Kraven är utformade för att du som konsument ska känna till och ta tillvara på dina rättigheter när du handlar via internet.

Vad krävs för att bli certifierad?

För att bli certifierad behöver vi som e-handelsföretag uppfylla vissa krav, exempelvis följa den svenska lagstiftningen och konsumentlagen. Det ställs också krav på att vi som företag ska vara tydliga med vår identitet, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar samt ha en stabil ekonomi. Du kan tack vare certifieringen också känna trygghet i att vi kommer leverera varor inom avtalad tid och att du kommer kunna få hjälp efter köpet om något skulle vara fel.

Läs mer om våra villkor & köpinformation här
Här kan du se kraven som alla certifierade företag behöver uppfylla

Hur vet jag att jag inte blir lurad?

För att vara helt säker på att ett företag faktiskt är certifierat, kan du klicka på loggan på sajten du besöker. I vårt fall hittar du loggan här ovan, då kommer du till en sida där du kan se certifikatet och även den finansiella stabiliteten och eventuella klagomål. Varje anslutet företag har ett unikt certifikat på domänen tryggehandel.se.

Här kan du också se vårt certifikat

Hur kontrolleras det att kraven följs?

Svensk Digital Handel kontrollerar att kraven följs av de certifierade företagen genom kreditkontroller, provköp samt utredningar vid misstanke om brister. För att ge dig en extra trygghet tar Trygg e-handel emot klagomål från dig som konsument. Om du klagar på ett företag som har certifieringen Trygg e-handel och det visar sig att företaget handlat felaktigt och/eller i strid med kraven som ställs, får företaget en "prick" i Svensk Distanshandels register. Vid allvarliga brister kan certifieringen återkallas med omedelbar verkan. Allt detta sammantaget gör att du som konsument kan känna dig säker på att endast seriösa företag tillåts använda Trygg e-handel.