Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor

Klimatengagemang

För Polarpumpen är miljö och klimat en stor del i vårt arbete. Förutom att fokusera på miljön i vårt dagliga arbete, har vi också ett stort fokus på klimatet när vi planerar och köper in produkter. Vi väljer leverantörer och tillverkare med omsorg och väljer produkter med låg miljöpåverkan. Allt för att hjälpa våra kunder att spara energi och förbättra sitt eget inomhusklimat. Vi tycker också det är viktigt att bidra till att förbättra jordens klimat och har därför valt att sponsra världsnaturens (WWF) arbete.

Människan - isbjörnens största hot

Isbjörnens största hot är människan. Människan bidrar till den globala uppvärmningen, som får den arktiska havsisen att smälta. Det förkortar isbjörnens tid att jaga och bygga upp fettreserver inför sommaren och gör det svårare för dem att överleva. Andra hot är den illegala jakten som sker världen över, samt gifter och bekämpningsmedel som förs över till isbjörnarna genom vindar och havsströmmar. Idag finns det endast mellan 20 000-25 000 isbjörnar kvar och om inget görs beräknar forskare att endast en tredjedel kommer finnas kvar år 2050.

Polarpumpen är vänföretag till WWF

Polarpumpen har alltid haft en speciell relation till isbjörnen, som ju är en del av vår logga. Vi är imponerade av den stränga kyla som isbjörnarna klarar av. Därför har vi valt att vara med i Världsnaturfondens vänföretag och bidrar finansiellt till arbetet om att ge isbjörnen en framtid. WWF arbetar bland annat med att belysa hoten från klimatförändringar och stödjer forskning om isbjörnar. I Sibirien arbetar också flera isbjörnspatruller med att minska konflikten mellan hungriga isbjörnar och lokalbefolkningen.

Isbjörnen är en ovärderlig del av det arktiska ekosystemet och det som påverkar isbjörnen påverkar också alla andra arktiska arter. Tack vare vårt stöd som Vänföretag kan WWF fortsätta sitt arbete med att bevara biologisk mångfald, minska föroreningar och ohållbar konsumtion samt verka för ett hållbart utnyttjande av förnybara naturresurser.

Hjälp till att ge isbjörnen en framtid

Tillsammans är vi starka. Det här kan du göra för att bidra till minskad uppvärmning:

 

  • Minska resandet med flyg & bil
  • Är mindre kött
  • Minska matsvinnet
  • Sänk inomhustemperaturen i ditt hem
  • Använd värmepump som uppvärmningssystem
  • Konsumera smart
  • Investera i förnybar energi som solceller.
  • Bli fadder eller donera en gåva till WWF här