Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Välja bergvärmepump vid utbyte

När du ska byta bergvärmepump behöver du bland annat ta hänsyn till ditt befintliga borrhål då det bestämmer hur kraftig värmepump du kan välja. För att välja rätt bergvärmepump för dig bör du även se till att du väljer en pump med rätt kapacitet. För att få så energisnål uppvärmning som möjligt är pumpens energimärkning också viktig. Vill du ta hjälp av våra experter kan du kontakta oss på 0770-777600 så reder vi ut alla frågetecken!

Utbyte av bergvärmepump

Vid utbyte av din bergvärmepump bör du välja värmepump utifrån följande aspekter:

Din befintliga energibrunn.

Storleken på det befintliga hålet avgör vilken kapacitet du kan välja på din nya bergvärmepump. I vissa fall är det mer lämpligt att borra ett nytt hål, men oftast är det mer lönsamt att anpassa den nya bergvärmepumpen efter hålet. Oftast är en bergvärmepump med inverterdrift att föredra vid utbyte då energieffektiviteten hålls hög utan att det sker en för stor belastning på hålet.

Husets förutsättningar och dina värmebehov.

Att välja en bergvärmepump med rätt kapacitet för ditt hem är viktigt för att energieffektiviteten ska hållas hög. Kapaciteten beror på förutsättningarna för ditt hus och hur mycket värme du behöver. Förutsättningarna varierar beroende på huset, vart i landet du bor samt hushållets vanor. Det är svårt att själv veta vilken kapacitet som krävs och det är därför mycket viktigt att ta hjälp av experter för att välja rätt värmepump för dig.

Hur mycket energi du vill spara.

Alla värderar besparing och kapacitet olika. Är du ute efter en så energisnål bergvärmepump som möjligt kommer valet se annorlunda ut jämfört med om du vill ha så hög kapacitet som möjligt. För att du ska bli så nöjd som möjligt med din nya bergvärmepump är det därför viktigt att du vet vilken pump som passar bäst för dina behov.

Läs mer:

Till guiden Energimärkning

Hur mycket varmvatten du behöver.

Du kan välja att skaffa en bergvärmepump med eller utan en integrerad varmvattenberedare. Vidare finns det olika storlekar på varmvattenberedare som lämpar sig för olika behov.

Läs mer:

Tappvarmvatten

Låt Polarpumpen hjälpa dig

På Polarpumpen är vi experter på bergvärme. Vi erbjuder Sveriges största utbud av bergvärmepumpar och tack vare vår expertis inom området kan du alltid känna dig säker på att du får den bästa tänkbara lösningen för dig. Kontakta oss på 0770-777600 för att få hjälp med utbytet av din bergvärmepump, självklart erbjuder vi även installation av en kunnig och erfaren installatör.