Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor

Luftvärmepump för hus med flera våningar

När du vill få jämnare inomhusklimat mellan två eller tre våningar finns det flera lösningar att välja på. Hos Polarpumpen hjälper vi dig till bästa lösningen. Det kan vara ett split-aggregat med flera innedelar eller en luftförflyttare som flyttar värmen eller svalkan mellan olika våningar. Ofta är bästa lösningen två skilda värmepumpar.

Hur sprider jag värme mellan flera våningar?

En vanlig fråga vi får är hur man sprider värme om man har flera våningar. De fysiska lagarna säger att varm luft stiger och kall sjunker. Hur får du då ner värmen till botten- eller källarplan vintertid? Sommartid vill man istället oftast få upp svalkan till sovrummen på andra våningen i ett hus med flera plan.

- “Vi har tre våningar och undrar hur vi får ner värmen till källaren?”

- “Om vi installerar en luft-luftvärmepump på entréplan, kan vi då få svalka uppe i sovrummet på andra våningen?“

Här försöker vi reda ut hur du ska tänka för att sprida värme mellan flera våningar. Principen är likadan om du så har två eller tre våningar. Du kan skapa ett behagligt inomhusklimat i din bostad även om du har flera våningar.

Bättre med två separata?

Det finns värmepumpar med flera innedelar men oftast är det bättre med två separata. Det är mer effektivt med två separata luft-luftvärmepumpar. Om den ena behöver underhåll har du ändå en som tuffar på som den ska. En annan aspekt som talar för två anläggningar är att det bör vara kort avstånd mellan inne- och utedelen.

Eftersom det inte går att köpa till en extra innedel i efterhand behöver du tänka till innan köp. Behöver du en anläggning med flera innedelar eller två anläggningar? Att ha två olika enheter ger en ökad säkerhet när den ena behöver underhållas.

Luftförflyttare

En praktiskt lösning är luftförflyttare. Det är ett bra hjälpmedel för att fördela temperaturen mellan våningsplan. Då får du upp värmen vintertid och sommartid kan du sprida upp svalkan från entréplan. Det finns även lösningar för att utjämna inomhusklimatet mellan olika stängda utrymmen på samma våningsplan.

Filtrera

Sortera

0 Produkter

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!