Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Guide - hitta rätt AC till husvagn & husbil

Här i vår guide, kan du få hjälp att hitta den perfekta AC:n till din husvagn, husbil eller båt.

Val av klimatanläggning

Med hjälp av tabellen nedan, hoppas vi att det blir lättare för dig att hitta rätt klimatanläggning till din husvagn, husbil eller båt. Du hittar förklaringar till de olika kategorierna nedanför tabellen.

Dometic PolarioTelairTrumaMesticArctus-Nordic
Fordonsstorlek <6m, <7m, <8m, >8m <8m, >8m <7m, <8m, <5m, <7m, <8m <5m, <7m <6m
Kyla x x x x x x
Värme x x x x x
Extra effektiv värme x          
Takmodell x x x x x x
Förvaringsmodell x     x    
Ljusinsläpp x   x      
  Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer Läs mer
husvagn och husbil med AC på taket kör på serpentinväg

Med AC är du välförberedd för alla äventyr i din husvagn eller husbil.

Fordonsstorlek

De olika klimatanläggningarna är anpassade till en viss maximal fordonsstorlek. Om du vet att ditt mobila hem har dålig isolering, kan det vara idé att gå upp lite i kapacitet.

Kyla, värme och effektiv värme

Vissa klimatanläggningar ger endast kyla, andra ger även värme. Vissa varianter ger dessutom extra effektiv värme, genom att inte endast fungera som ett värmeelement, utan utnyttja värmepumpsteknik. Om du kommer använda din klimatanläggning mycket för uppvärmning, kan du spara energi, genom att välja en modell med kryss för effektiv värme, exempelvis Dometic FreshJet 2600 eller modellen Freshlight.

Takmodell eller förvaringsmodell

Vissa modeller monteras i taket, andra i ett dolt förvaringutrymme. Har du förvaringsutrymme ledigt, kan detta vara en variant för dig.

Ljusinläpp

Dometic Freshlight har är en takmodell med ljusinsläpp. Detta är en perfekt modell, för dig som inte vill mista ljuset från takfönstret, men ändå installera luftkonditionering.

Tillbehör

Vi säljer även tillbehör till våra luftkonditioneringsaggregat. Du kanske vill kunna låta luftkonditioneringen vara på även när du är ute och kör med ditt mobila hem, så att det är svalt och skönt direkt när ni kommer fram?

Till tillbehören

Vi hjälper dig gärna

Vill du ha hjälp med att hitta en klimatanläggning som passar din husvagn eller husbil, är du välkommen att höra av dig. Självklart är du även välkommen med eventuella frågor.. Du når våra rådgivare på 0770 - 777 600 eller genom att fylla i vårt kontaktformulär.

Kontaktformulär

Installation

Tack vare att enheten kommer med sluten kylkrets, är den enkelt att installera. Du finner tydliga instruktioner i den medföljande manualen.

En klimatanläggning för husvagn eller husbil, är en känslig elektrisk apparat. Var noga med att följa instruktionerna i manualen noga, för att slippa skador på klimatanläggningen, ditt mobila hem eller personer som närvarar vid installationen.