Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Detta ska du tänka på när du gör ditt val av AC
Så hittar du en modell som passar dig - AC guide

Att tänka på vid köp av AC till husvagn och husbil

Det finns en del att tänka på innan du köper AC-anläggning till din husvagn och/eller husbil. Här listar vi vad du bör tänka på, samt hjälper dig välja rätt med hjälp av vår AC guide.

Frågor att ställa sig inför köp av AC

Vi rekommenderar att du tänker på följande faktorer när du väljer AC modell till din husvagn eller husbil:

1
Fordonsstorlek? De olika klimatanläggningarna är anpassade till en viss maximal fordonsstorlek. Om du vet att ditt mobila hem har dålig isolering, kan det vara idé att gå upp lite i kapacitet.
2
Kyla, värme eller effektiv värme? Vissa klimatanläggningar ger endast kyla, andra ger även värme. Vissa varianter ger dessutom extra effektiv värme, genom att inte endast fungera som ett värmeelement, utan utnyttja värmepumpsteknik. Om du kommer använda din klimatanläggning mycket för uppvärmning, kan du spara energi, genom att välja en modell som använder värmepumpsteknik för att värma.
Mer om uppvärmning av husbil och husvagn
3
Takmodell eller förvaringsmodell? Vissa modeller monteras i taket, andra i ett dolt förvaringsutrymme. Har du förvaringsutrymme ledigt, kan detta vara en variant för dig.
4
Ljusinsläpp? Det finns takmodeller med ljusinsläpp. Detta är en perfekt modell, för dig som inte vill mista ljuset från takfönstret, men ändå installera luftkonditionering.
5
Tillbehör? Vi säljer även tillbehör till våra luftkonditioneringsaggregat. Du kanske vill kunna låta luftkonditioneringen vara på även när du är ute och kör med ditt mobila hem, så att det är svalt och skönt direkt när ni kommer fram?
Till tillbehör för AC husvagn & husbil
Tänk på att...
Om ditt mobila hem har dålig isolering, rekommenderar vi att du går upp lite i kapacitet.

Vi hjälper dig hitta AC till din husvagn eller husbil

Vill du ha hjälp med att hitta en klimatanläggning som passar din husvagn eller husbil, är du välkommen att höra av dig. Självklart är du även välkommen med eventuella frågor.. Du når våra rådgivare på 0770 - 777 600 eller genom att fylla i vårt kontaktformulär.

» Kontaktformulär

Behöver du hjälp med installation av AC till husvagn?

Tack vare att enheten kommer med sluten kylkrets, är den enkelt att installera. Du finner tydliga instruktioner i den medföljande manualen. En klimatanläggning för husvagn eller husbil, är en känslig elektrisk apparat. Var noga med att följa instruktionerna i manualen noga, för att slippa skador på klimatanläggningen, ditt mobila hem eller personer som närvarar vid installationen.

I vissa områden har vi också möjlighet att hjälpa dig med installation av AC. Läs mer via länken nedan.

» Installation av AC till husvagn och husbil

Så hittar du en AC modell som passar dig

Det finns många olika klimatanläggningar att välja mellan, och alla är anpassade efter fordonets storlek. På produkterna står alltid rekommenderad fordonslängd angiven, vilket hjälper dig när du ska välja modell med rätt kapacitet. 

Med hjälp av vår filtrering, hoppas vi att det blir lättare för dig att hitta rätt klimatanläggning till din husvagn, husbil eller båt. 

Effektiv AC för husvagn & husbil
Hur vill du montera din AC i husvagnen? Vill du ha ett komplett system som kan ge värme på vintern, eller räcker det med kyla? Utforska våra marknadsledande modeller här.