Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Detta ska du tänka på när du gör ditt val av AC
Så hittar du en modell som passar dig - AC guide

Att tänka på vid köp av AC till husvagn och husbil

Det finns en del att tänka på innan du köper AC-anläggning till din husvagn och/eller husbil. Här listar vi vad du bör tänka på, samt hjälper dig välja rätt med hjälp av vår AC guide.

Frågor att ställa sig inför köp av AC

Vi rekommenderar att du tänker på följande faktorer när du väljer AC modell till din husvagn eller husbil:

Fordonsstorlek?

De olika klimatanläggningarna är anpassade till en viss maximal fordonsstorlek. Om du vet att ditt mobila hem har dålig isolering, kan det vara idé att gå upp lite i kapacitet.

Tänk på att...
Om ditt mobila hem har dålig isolering, rekommenderar vi att du går upp lite i kapacitet.

Kyla, värme eller effektiv värme?

Vissa klimatanläggningar ger endast kyla, andra ger även värme. Vissa varianter ger dessutom extra effektiv värme, genom att inte endast fungera som ett värmeelement, utan utnyttja värmepumpsteknik. Om du kommer använda din klimatanläggning mycket för uppvärmning, kan du spara energi, genom att välja en modell med kryss för effektiv värme, exempelvis Dometic FreshJet 2600 eller modellen Freshlight.

Takmodell eller förvaringsmodell?

Vissa modeller monteras i taket, andra i ett dolt förvaringsutrymme. Har du förvaringsutrymme ledigt, kan detta vara en variant för dig.

Ljusinsläpp?

Dometic Freshlight har är en takmodell med ljusinsläpp. Detta är en perfekt modell, för dig som inte vill mista ljuset från takfönstret, men ändå installera luftkonditionering.

Tillbehör?

Vi säljer även tillbehör till våra luftkonditioneringsaggregat. Du kanske vill kunna låta luftkonditioneringen vara på även när du är ute och kör med ditt mobila hem, så att det är svalt och skönt direkt när ni kommer fram?

» Till tillbehören

Vi hjälper dig gärna hitta AC till din husvagn eller husbil

Vill du ha hjälp med att hitta en klimatanläggning som passar din husvagn eller husbil, är du välkommen att höra av dig. Självklart är du även välkommen med eventuella frågor.. Du når våra rådgivare på 0770 - 777 600 eller genom att fylla i vårt kontaktformulär.

» Kontaktformulär

Behöver du hjälp med installation av AC till husvagn?

Tack vare att enheten kommer med sluten kylkrets, är den enkelt att installera. Du finner tydliga instruktioner i den medföljande manualen.

En klimatanläggning för husvagn eller husbil, är en känslig elektrisk apparat. Var noga med att följa instruktionerna i manualen noga, för att slippa skador på klimatanläggningen, ditt mobila hem eller personer som närvarar vid installationen.

Så hittar du en AC modell som passar dig - AC guide för husvagn

Det finns många olika klimatanläggningar att välja mellan, och alla är anpassade efter fordonets storlek. På produkterna står alltid rekommenderad fordonslängd angiven, vilket hjälper dig när du ska välja modell med rätt kapacitet. 

Med hjälp av tabellen nedan, hoppas vi att det blir lättare för dig att hitta rätt klimatanläggning till din husvagn, husbil eller båt. Du hittar förklaringar till de olika kategorierna nedanför tabellen.

  Dometic Polario Telair Truma Mestic

Arctus-Nordic

Fordonsstorlek <6m, <7m, <8m, >8m <8m, >8m <7m, <8m <5m, <7m, <8m <5m, <7m <6m
Kyla X X X X X X
Värme X X X X X  
Extra effektiv värme X          
Takmodell X X X X X X
Förvaringsmodell X     X    
Ljusinsläpp X   X      

» Till AC för husvagn och husbil