Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Vilka är fördelarna med AC i husvagn?
Bättre inomhusklimat!
Längre säsong!

Fördelar med AC i husvagn och husbil

Med AC i husvagnen och/eller husbilen är det enkelt att njuta fullt ut av semestern, särskilt om du ska resa söderut eller om sommaren här i Sverige blir riktigt varm. Numer är en modern luftkonditionering en överkomlig och smart investering, och installationen relativt enkel.

1
En bekvämare och skönare upplevelse av husvagns- eller husbilssemestern. Det kan det räcka med att investera i en luftkonditionering. Ni får ut mer av semestern om alla sover gott och får vila ut.
2
Bättre inomhusklimat i din husvagn. Luften blir renare och lättare att andas. AC är en särskilt lyckad investering, om du ska köra lite längre sträckor. I vissa länder kan luften vara ganska förorenad, och då kan det vara skönt med en luftkonditionering som har en reningsfunktion. Den fungerar även som luktabsorberare för övriga utrymmen i din husvagn och/eller husbil.
3
Längre säsong med värme. Du kan dessutom förlänga säsongen med flera veckor om du väljer ett system som både kan kyla och värma. Ska du resa norrut på sommar- eller vintersemester har du också stor glädje av luftkonditionering, eftersom många av anläggningarna också erbjuder uppvärmning.
Mer om värme i husvagn

Valfria fördelar med AC i husvagn och husbil

I vissa fall är fördelarna något som du väljer själv. Genom att välja rätt modell eller tillbehör, kan du säkerställa att du får en AC som passar dina behov och önskemål.

Vill du ha värme i husbilen eller husvagnen?

Tänk på att vissa aggregat inte erbjuder värme alls och att vissa aggregat erbjuder extra effektiv värme med hjälp av värmepumpsteknik. Ett aggregat med värmepumpsteknik är särskilt lönsamt, om du använder husvagnen mycket under höst, vinter och vår.

» Läs mer om att ha värme i husvagnen

Vill du ha AC för resor i Europa?

Genom att välja en modell som kan kopplas upp mot elen på campingar runt om i Europa, kan du säkra en AC som går att koppla in även på längre resor.

» Läs mer om AC för camping i Europa

Vill du använda AC:n under körning?

Med hjälp av tillbehör, kan du använda AC:n under färd eftersom den då kan kopplas ihop med bilen. På så vis kan du exempelvis komma fram med en kall husbil. 

» Läs mer om att använda AC under färd

Vill du ha kvar takfönstret?

Behåll fördelen med takfönstret. Många modeller monteras på takfönstret, men alla har inte inbyggt takfönster. Vill du behålla dagsljuset du naturligt får in genom fönstret bör du välja någon av Dometics Fresh Light-modeller; världens första takmonterade klimatanläggningar med integrerat fönster. Du får perfekt temperatur utan att behöva välja bort det naturliga dagsljuset. Du kan också välja en modell som monteras i ett förvaringsutrymme.

» Till Dometics AC

Effektiv AC för husvagn & husbil
Hur vill du montera din AC i husvagnen? Vill du ha ett komplett system som kan ge värme på vintern, eller räcker det med kyla? Utforska våra marknadsledande modeller här.