Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Vilka är fördelarna med AC i husvagn?
Bättre inomhusklimat!
Längre säsong!

Fördelar med AC i husvagn och husbil

Med AC i husvagnen och/eller husbilen är det enkelt att njuta fullt ut av semestern, särskilt om du ska resa söderut eller om sommaren här i Sverige blir riktigt varm. Numer är en modern luftkonditionering en överkomlig och smart investering, och installationen relativt enkel.

Bättre inomhusklimat i din husvagn

För att få en bekvämare och skönare upplevelse av husvagns- eller husbilssemestern kan det räcka med att investera i en luftkonditionering. Du får inte bara bättre sömn tack vare en behagligare temperatur, luften blir också renare och lättare att andas. AC är en särskilt lyckad investering, om du ska köra lite längre sträckor. I vissa länder kan luften vara ganska förorenad, och då kan det vara skönt med en luftkonditionering som har en reningsfunktion. Den fungerar även som luktabsorberare för övriga utrymmen i din husvagn och/eller husbil. 

Längre säsong med värme

Du kan dessutom förlänga säsongen med flera veckor om du väljer ett system som både kan kyla och värma. Ska du resa norrut på sommar- eller vintersemester har du också stor glädje av luftkonditionering, eftersom många av anläggningarna också erbjuder uppvärmning. Tänk på att vissa aggregat inte erbjuder värme alls och att vissa aggregat erbjuder extra effektiv värme med hjälp av värmepumpsteknik. Ett aggregat med värmepumpsteknik är särskilt lönsamt, om du använder husvagnen mycket under höst, vinter och vår.

Behåll fördelen med takfönstret

Många modeller monteras på takfönstret, men alla har inte inbyggt takfönster. Vill du behålla dagsljuset du naturligt får in genom fönstret bör du välja någon av Dometics Fresh Light-modeller; världens första takmonterade klimatanläggningar med integrerat fönster. Du får perfekt temperatur utan att behöva välja bort det naturliga dagsljuset.

» Till AC för husvagn och husbil