Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Hur fungerar AC under färd?
Vilken AC ska jag välja?
Fördelar med olika AC

Använda AC under färd med husvagn och husbil

De flesta AC system är designade för att köras när ditt fordon står still vilket kan försvåra långa körningar i såväl varmt som kallt väder. Men det finns tillbehör som gör att AC för husvagn och husbil kan användas under körning.

Hur fungerar AC under körning?

Många undrar om och hur man kan använda AC även under färd och svaret på frågan är enkelt. Det enda du behöver göra är att installera en DC tillbehörssats. DC tillbehörssatsen drivs av fordonets befintliga batteri och kan startas så snart motorn är igång. Eftersom DC-kitet är beroende av fordonets batteri kommer drifttiden variera beroende på batteriets kapacitet och laddningstillstånd. 

Utan ett DC-kit måste du förlita dig på en extern energikälla och kan enbart kyla ner eller värma upp ditt fordon när det står still, vilket kan innebär många väldigt varma eller kalla timmar på vägen. För att säkerställa att resan blir trivsam för alla är ett DC-kit den smidigaste lösningen.

Om du vill läsa mer om fördelar med att installera luftkonditionering i din husvagn eller husbil kan du läsa här:

Läs mer:

» Fördelar med AC

Vilken AC kan jag använda under färd?

DC tillbehörssatsen är utvecklad av Dometic och passar därför enbart till varumärkets egna AC. De luftkonditioneringar som är kompatibla med DC-kitet är: FreshJet 1100, 1700 och 2200; FreshLight 1600 och 2200 samt FreshWell 3000.

Fördelar med ett DC-kit från Dometic
Har du en luftkonditionering från Dometic och vill säkerställa en behaglig temperatur genom hela resan är ett DC-kit ett självklart val för dig.

Mer om att använda AC i husvagn och husbil

Vill du veta mer om hur du använder din AC på det mest effektiva och energisnåla sättet kan du läsa våra tips här: