Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Använda AC under färd med husvagn & husbil

De flesta AC system är designade för att köras när ditt fordon står still vilket kan försvåra långa körningar i såväl varmt som kallt väder. Med ett DC-kit från Dometic kan du se till att hela resan blir behaglig.

Hur fungerar AC under färd?

Många undrar om och hur man kan använda AC även under färd och svaret på frågan är enkelt. Det enda du behöver göra är att installera en DC tillbehörssats. DC tillbehörssatsen drivs av fordonets befintliga batteri och kan startas så snart motorn är igång. Eftersom DC-kitet är beroende av fordonets batteri kommer drifttiden variera beroende på batteriets kapacitet och laddningstillstånd. Om du vill läsa mer om fördelar med att installera luftkonditionering i din husvagn eller husbil kan du läsa här:

Läs mer:

Fördelar med AC

Vilken AC kan jag använda under färd?

DC tillbehörssatsen är utvecklad av Dometic och passar därför enbart till varumärkets egna AC. De luftkonditioneringar som är kompatibla med DC-kitet är: FreshJet 1100, 1700 och 2200; FreshLight 1600 och 2200 samt FreshWell 3000.

Fördelar med ett DC-kit från Dometic

Har du en luftkonditionering från Dometic och vill säkerställa en behaglig temperatur genom hela resan är ett DC-kit ett självklart val för dig. Utan ett DC-kit måste du förlita dig på en extern energikälla och kan enbart kyla ner eller värma upp ditt fordon när det står still, vilket kan innebär många väldigt varma eller kalla timmar på vägen. För att säkerställa att resan blir trivsam för alla är ett DC-kit den smidigaste lösningen. Vill du veta mer om hur du använder din AC på det mest effektiva och energisnåla sättet kan du läsa våra tips här:

Läs mer:

Användning Tips för lägsta energiförbrukning