Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,2
Delbetalning med Svea

Att tänka på vid köp av AC till husvagn och husbil

Det finns en del att tänka på innan du köper AC-anläggning till din husvagn och/eller husbil. Vi rekommenderar att du funderar på det här innan köp:

  1. Det första du behöver ta reda på är fordonets storlek.
  2. Det andra är vilken slags modell du önskar, då det finns modeller för tak eller förvaringsutrymme, eller modeller med eller utan inbyggt takfönster o.s.v.
  3. Det tredje är om du önskar endast kyla eller både värme och kyla. Du kan också få kyla i kombination med extra effektiv värme, vilket passar bra om du ofta åker på fjällsemester eller planerar att använda ditt mobila hem på olika sätt under den kallare årstiden.

Hitta en modell som passar dig

Det finns många olika klimatanläggningar att välja mellan, och alla är anpassade efter fordonets storlek. Du kan ta hjälp av figuren samt produktinformationen nedan för att få en idé om vad som passar just din husvagn/husbil.

Rätt klimatanläggning ger perfekt klimat i ditt mobila hem oavsett om det är kallt eller varmt ute.

Tänk på att...

Om ditt mobila hem har dålig isolering, rekommenderar vi att du går upp lite i kapacitet.

Ring oss

Kontakta oss gärna på 0770-777600, om du har frågor eller funderingar kring ditt val av system, vi finns här för att hjälpa dig.

Vad kännetecknar de olika modellerna från Dometic?

I serien ingår fyra olika modeller, varav de tre minsta modellerna räknas till marknadens mest kompakta klimatanläggningar. Alla fyra olika modeller lämnar plats för ett solenergisystem och/eller en parabolen på taket. Önskar du ytterligare klimatzoner i ditt fordon går det bra att installera ytterligare en FreshJet. Det smarta med dessa takmodeller är att de inte tar upp onödig yta, de finns dessutom i olika varianter vilket ger dig som kund fler valmöjligheter. Denna något lyxigare serie är först ut på marknaden att inkludera såväl ett inbyggt takfönster samt ventilation.

Vissa av modellerna erbjuder inte möjlighet till uppvärmning: FreshJet 1100 och FreshWell 2000 har ingen värmedrift alls. Däremot ger både FreshJet 1700 och FreshJet 2200 värme, medan FreshJet 2600 och FreshJet 3200 i kombination med FreshWell 3000 och FreshLight-modellerna ger extra effektiv uppvärmning tack vare sin värmepumpsteknik. För dig som önskar mycket värme rekommenderas alltså någon av dessa modeller.