Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Sjunker temperaturen i poolen på natten och i så fall hur mycket?
I artikeln...
Så mycket sjunker temperaturen
Varför ska jag täcka poolen?
Vilken pooltäckning passar bäst för mig?

Hur mycket sjunker temperaturen på natten?

Har du hört att poolen kan tappa mycket värme under natten? Vi går igenom vad som egentligen gäller och hur du undviker värmeförluster nattetid.

Så mycket sjunker temperaturen om natten

Beroende på faktorer som poolens storlek och placering samt hur kallt det blir i luften så kan vattentemperaturen sjunka mellan 2-6 grader under natten. Om du vill minska på värmeförlusterna som sker under natten kan du välja att isolera din pool med hjälp av ett pooltak eller ett poolskydd.

På natten är temperaturen vanligtvis lägre än under dagen och då kommer värme att försvinna från poolen och istället försvinna upp i luften.

Visste du att
temperaturen i poolen kan sjunka 2-6 grader på natten.

Varför ska jag täcka poolen?

Det finns flera anledningar till att täcka din pool under natten:

Minskar energiförbrukningen: För att undvika att värmen som byggts upp under dagen går förlorad under natten rekommenderas att du isolerar poolen med hjälp av pooltäckning. När temperaturen i luften sjunker krävs det mer energi av din värmepump för att värma upp poolen och energiförbrukningen ökar. Genom att täcka poolen sparar du på värmepumpens energiförbrukning. Man beräknar att en pool som inte är övertäckt kan dra upp till dubbelt så mycket energi som en övertäckt pool. När du täcker poolen under natten minskar du mängden värme som avdunstar via vattenytan. På så vis krävs det mindre energi av din värmepump för att upprätthålla önskvärd temperatur och energianvändningen minskar.
Minskar kostnaderna för uppvärmning. När mer värme stannar i poolen, minskar naturligtvis även kostnaderna för uppvärmning. Många pooltak fungerar dessutom lite som växthus och det blir extra varmt när solen lyser på. En minskad energiförbrukning för din värmepump har en direkt påverkan på de totala kostnaderna för uppvärmningen av poolen. Genom att inhandla ett pooltak eller ett säsongsanpassat poolskydd sänker du dina kostnader året runt samtidigt som du förlänger badsäsongen med flera månader.
Skyddar poolen mot orenheter och regnvatten. Regnvatten kan ha en försurande effekt på poolvattnet och kan i längden leda till att du behöver tillsätta kemikalier för rengöring. Med ett pooltak eller ett lamelltäcke sparar du både tid och pengar på rengöring i form av kemikalier.
Hindrar att barn, hundar och andra varelser ramlar i poolen. Det finns faktiskt lagkrav på vilka skydd du måste ha runt poolen och detta kan du lösa med ett poolskydd.
Så barnsäkrar du din pool
Förläng badsäsongen! Om du har ett ordentligt pooltak, som det går att bada under, kan du faktiskt få en extra lång badsäsong och skönare bad även vid dåligt väder ute.

» Mer om fördelarna med pooltak och pooltäckning

Vilken pooltäckning passar bäst för mig?

Pooltäckning kommer i olika utföranden och kan innebära att du skyddar din pool med ett permanent pooltak eller att du dagligen isolerar din pool med hjälp av ett poolskydd. För att läsa mer om de olika poltäckningarna vi erbjuder i vårt sortiment kan du läsa här:

Ett pooltak kan innebära en snygg och lyxig detalj som dessutom minskar värmepumpens energiförbrukning och skyddar din pool mot smuts. Innan du köper ett pooltak behöver du fundera på hur du vill att det ska se ut.

Polarpumpen erbjuder pooltak med höga eller låga tak samt i olika material. Söker du en smidigare lösning kan ett poolskydd i form av ett lamelltäcke eller solfolie vara en bättre lösning. Med dessa täcker du poolen när du har badat klart för dagen för att sedan dra av dem när det är dags att bada igen.

» Vilken pooltäckning passar mig?

Stäng inne värmen i din pool
Olika poolskydd och pooltak hjälper dig att stänga inne värmen i poolen, så du slipper värmeförluster på natten. Här hittar du vårt stora utbud!

Mer om uppvärmning av pool

Nedan hittar du fler artiklar om uppvärmning av pool. Vad vill du veta om pooluppvärmning?