Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Vilken uppvärmning är bäst till poolen och varför?
I artikeln...
Få 85 % lägre omkostnader med poolvärmepump
Utnyttja solenergi med solfångare
Värm poolen med elvärmare

Vilken uppvärmning är bäst till poolen?

Poolvärmepump, solfångare, elvärmare eller husets värmepump?Alternativen för att värma pool är många. Vilken som är den bästa lösningen för dig beror på hur varmt du vill ha det, hur lång badsäsong du vill ha, hur stor investering du vill göra samt hur låga omkostnader du vill få. En poolvärmepump är det bästa alternativet för att värma pool om du vill ha en energieffektiv uppvärmningskälla som förlänger din badsäsong.

Visste du att
En poolvärmepump kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 85 %.

Få 85 % lägre omkostnader med poolvärmepump 

Med en poolvärmepump får du pålitlig värme till poolen för en relativt liten mängd el, oavsett väder. Du får en lång badsäsong för en bråkdel av energiförbrukningen. Dagens poolvärmepumpar är dessutom både snygga och tystgående samtidigt som de gör jobbet effektivt.

En poolvärmepump fungerar som en luft-vattenvärmepump och använder sig av utomhusluften för att föra över värme till ditt poolvatten. Tack vare värmepumpens smarta system får du en effektiv uppvärmningsanordning som håller nere elförbrukningen. Det är bara att ställa in önskad vattentemperatur, luta sig tillbaka och låta systemet göra jobbet. Det är både enkelt och smidigt.

Uppvärmning med poolvärmepump är:

  • Pålitlig
  • Energisnål
  • Jämn
  • Effektiv när det behövs
  • Smidig - mycket lite underhåll
  • Vanlig

» Till poolvärmepumpar

Den höga elräkningen blev ett minne
Med hjälp av den nya poolvärmepumpen och smart utnyttjande av solens strålar som lyste starkt över Skåne, kunde Stefan ta sitt första dopp tidigare än vanligt. Dessutom till en mycket lägre energiförbrukning än tidigare.
Visste du att
Det är ca 90 % av all pooluppvärmning i Sverige som görs med poolvärmepump.

Fördelar med en separat poolvärmepump 

Det finns en stor fördel med att ha ett separat uppvärmningssystem för poolen, snarare än att använda din befintliga värmepump. Skulle husets värmesystem drabbas av fel, drabbas även uppvärmningen av poolen. Det bästa är att investera i en poolvärmepump som på bästa sätt utnyttjar energin i den omgivande luften, vilket innebär att det bör vara en värmepump lämpad för swimmingpool.

Spara tusenlappar med poolvärmepump
En poolvärmepump är det bästa alternativet om du vill få en så trygg och billig uppvärmning av din pool som möjligt.

Utnyttja solenergi med solfångare

Önskar du värma upp din pool med hjälp av solpaneler, ska dessa placeras på ett intilliggande tak. Panelerna placeras om möjligt i söderläge. Den energi solstrålarna ger omvandlas till värmeenergi, som i sin tur används för att värma upp poolvattnet. Med några riktigt varma sommardagar kan solenergin öka gradantalet i vattnet med mellan 5-6 °C.

Fördelen med solfångare är att det är ett miljövänligt alternativ, då den värmeenergi som samlas upp kommer naturligt från solen. Dock har användandet av solfångare minskat de senaste åren, då det har visat sig att det oftast krävs ytterligare en värmekälla som komplement till panelerna.

Värm poolen med elvärmare

Detta är den historiskt sett vanligaste metoden för att värma upp en pool, men då driftskostnaderna blir relativt höga har användandet minskat sedan mitten av 90-talet. Systemet fungerar på så vis att vattnet cirkuleras och strömmas genom elvärmaren, som har kapacitet att ge full effekt dygnet runt. Med hjälp av en elvärmare kan du få vattnet till exakt den temperatur du önskar, vilket är en fördel när det gäller denna typ av uppvärmning.

Rent miljömässigt finns det inte lika många fördelar med detta system, då elvärmen läggs till din vanliga elförbrukning. Det du själv kan göra för att påverka omkostnaderna är att välja en elleverantör som enbart använder sig av ren el.

Mer om uppvärmning av pool

Nedan hittar du fler artiklar om uppvärmning av pool. Vad vill du veta om pooluppvärmning?