Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Se till att din pool är säker för barn.
I artikeln...
Lagen om poolsäkerhet
Motståndskraftig pooltäckning eller pooltak
Övriga tips

Så barnsäkrar du din pool

En pool är ett stort nöje som skänker mycket glädje i vardagen. För att säkerställa att din pool är trygg och barnsäker finns det dock vissa åtgärder som du som poolägare är skyldig att vidta.

Lagen om poolsäkerhet

Har du en fast pool på din tomtmark har du som fastighetsägare ett ansvar att se till att ordningslagen för poolsäkerhet uppfylls. Enligt lagen krävs det att pooler där vattnet är djupare än 20 cm har skydd mot olycksfall.

Visste du att...
Om du har en pool med ett vattendjup på över 20 cm råder det lag på att du ska skydda poolen mot olycksfall.

Så barnsäkrar du din pool

Boverket rekommenderar att du säkrar din pool med ett minst 90 cm högt staket som är utfärdat så att inget barn kan klättra över eller under det. Vid eventuella grindar bör dessa förses med lås så att det inte går att öppna grinden och på så sätt komma förbi stängslet. Andra lösningar är välkomna så länge de håller samma säkerhetsnivå. Nedan tipsar vi om hur du kan barnsäkra din pool med pooltäckning eller pooltak.

Se till att din pool är barnsäker så ni undviker olyckor och kan ha ett roligt och härligt poolägandeskap.

Motståndskraftig pooltäckning

Med hjälp av pooltäckning kan du täcka din pool vid tillfällen då du eller någon annan vuxen inte är i närheten och kan hålla vakt. Pooltäckningen bör då vara motståndskraftig och klara av vikten från ett barn utan att ge vika. För att verkligen barnsäkra poolen bör du dock komplettera din pooltäckning med ett staket runt poolen, särskilt om du väljer en enklare variant.

» Till pooltak och pooltäckning

Pooltak

För allra bäst barnsäkerhet rekommenderar vi ett pooltak och då särskilt ett som går att låsa. Med ett pooltak runt poolen behöver du inte bygga staket eller annat stängsel i trädgården då pooltaket är tillräckligt säkert som det är. Så länge taket är överdraget och låst är poolen skyddad mot fallolyckor och du kan vara säker på att ingen som inte ska vistas i poolen kan göra det.

» Till pooltak och pooltäckning

Med ett pooltak blir poolen säkrare.

 Övriga tips

Övriga tips för ökad barnsäkerhet vid poolen är att alltid se till att en vuxen är i närheten och kan hålla uppsikt över barnen. Drunkningsolyckor går snabbt och det är därför viktigt att barnen inte får leka själva eftersom de har svårt att hjälpa den som eventuellt hamnar i nöd.

 Mer om att skaffa pool